tisdag 23 juni 2015

Norberg hyllas i Aftonbladet

Aftonbladet har startat en hurtfrisk serie om hur underbart allt kommer att bli i Sverige bara vi hanterar flyktingfrågan rätt. De ser fram emot att vi ska ta emot 80 000 flyktingar i år. Och i lilla Norberg var de visserligen chockade över att det kom så många barn till skolan, men tänk att de fick bygga en ny avdelning på daghemmet. Det har de inte gjort sedan 80-talet. 

Maj-Lis Norman, 64 år, som är fattigpensionär hjälper till så gott hon kan och vill sparka Löfven i arslet för allt som inte fungerar. Tänka sig alla de akademiker som finns här och som bara väntar och inte får lära sig svenska. Flyktingarna har hungerstrejkat och nästan varje dag har brandlarmet gått. Deltidsbrandkåren fick ständigt rycka ut på nätterna och det blev stökigt på byn.

Beskrivningen av lilla Norberg, som enligt officiell statistik hade kring 4 500 invånare 2010, och är den enda centralorten i den delen av Västmanland, blir som om Grönköpings veckoblad hade hälsat på. En parodi på samhälle. Norberg växer så det knakar. Nu i år är invånarantalet kring 5 750. Det går naturligtvis inte när det är flyktingar, som står för tillväxten. Men socialdemokraterna på bygden såg chansen att bli rika genom att staten skjuter till pengarna. Sedan kan flyktingarna alltid flytta någon annanstans, när inte staten betalar längre. Och i går berättade socialdemokraten Åsa Eriksson (s), som är kommunstyrelsens ordförande, glädjestrålande att kommunen sålt tomtmark till fem villor. Hurra! Så skriver hon. Hur hjälper detta nu flyktingarna?

Flyktingarna själva har berättat att de ångrar att de åkte till Sverige. Migrationsverket JO-anmäldes för att de placerade så många flyktingar i Norberg. Om det var Västerås det handlade om skulle motsvarande siffra vara 15 000 flyktingar. Men sedan i år behöver inte Norberg ta emot fler flyktingar. Alla dessa fakta förtigs av Aftonbladet, som gör ett snyftreportage samtidigt med hur underbara bygdens folk är. Och särskilt då dundertanten Maj-Lis, som skulle kunna vara Åsa-Nisses fru, men som är gift med Bosse Norman, 70 år. Tillsammans äger paret åtta bilar. Så bra då kan de skjutsa flyktingarna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar