torsdag 11 juni 2015

Två miljarder till pensionärer

UPPDATERAT
Det kan man väl kalla att spotta pensionärerna i ansiktet. Förre socialdemokratiske statsministern Göran Persson tog 258 miljarder ur fonderna, som var sparade för att gå till pensioner av nuvarande pensionärerna själva. Detta skulle betalas tillbaka, men det vet vi ju att den sortens politiker ljuger och inte håller löften. Så inte ett öre är betalat. Vad räntan skulle bli på ett sådant lån vågar man inte ens tala om. 

Nyblivna svenskar kostar per år netto 50 miljarder. Det har vi råd med, men inte att ge de pensionärer som har bott och jobbat här hela livet rimliga pensioner. I år räknar Migrationsverket med att kostnaden enbart för ensamkommande barn och ungdomar kommer att uppgå till åtta miljarder. Det har vi råd med. Men nu ska pensionärerna vara tacksamma för en sänkning av skatten med som mest 250 kronor i månaden (inräknat då höjt bostadsbidrag). Säg som det är: vi tvångsbeskattar pensionärerna så att vi ska ha råd att importera nytt folk till Sverige.

I Frankrike betalar pensionärer ingen skatt alls upp till 90 000 kronor per år. Sedan blir skatten fjorton procent upp till 250 000 kronor. På Malta betalar en pensionär från Sverige 15 procent i skatt. I Thailand betalar pensionärer från Sverige 20 procent i skatt. Samtidigt jobbar svenskar mer än andra i Europa. Vår jämställdhet gör att kvinnor också jobbar mycket mer, men belöningen för detta uteblir på gamla dar. Pengar ges till andra istället. I snitt jobbar 62 procent av EU:s kvinnor medan i Sverige gör 77 procent detta. 

Under 2014 tog Sverige emot tre gånger fler invandrare än 2010. Inget annat land bland EU:s större länder tar emot så många nya invånare som vi per capita. År 2012 var arbetslösheten bland inrikes födda mellan 25-54 år 3,4 procent. Samma procenttal ungefär som det alltid har varit bland infödda. Samtidigt var den 14,8 procent bland utrikes födda. I genomsnitt får vi försörja invandrare i sju år innan dessa får något jobb. Ibland får de aldrig något jobb. Invandrare blir "pensionärer" vid tidig ålder medan svenskarna snällt jobbar vidare och försörjer alla.
19:24
Sedan vände jag på diskussionen för att kunna skicka det som en artikel till Dagens Samhälle och Opinion på SVT. Har dålig erfarenhet av att få diskutera detta. Det är PRO som har monopol på att diskutera pensionärer. Så här skrev jag till debattsidorna: 

Stackars flyktingar som inte får de 2 miljarder, som regeringen nu istället vill skänka bort till pensionärerna i Sverige. Det går minsann ingen nöd på pensionärer. Det är enbart propaganda. Jag kan tala för mig själv och mina vänner, som sitter i hus värda miljoner och har massor med utrymme för oss själva. Har också fått bostadsbidrag eftersom jag har så låg pension. Och så hade jag naturligtvis ”tur” eftersom jag ärvde lagom mycket pengar för att kunna betala av lånen. Det räckte också till den tvingande avgiften kommunen ville ha för kommunalt vatten och avlopp på ett par hundratusen.

Allt är inte som det synes vara utan det kan vara tvärtom. Dock är det ganska skönt att alla pensionärer inte omedelbart behöver flytta, vilket kaos det skulle bli, och att jag verkligen får bo så här stort i vårt reglerade land. Det trodde inte en vän. Får man verkligen bostadsbidrag när man bor så stort? Ska inte pensionärer bli tilldelade ettor? Och tvingas flytta? Lite gammalt kommunisttänkande där. Ja herregud vad bra vi har det vi pensionärer, som är födda och uppvuxna i Sverige. Vi som dessutom har varit lite driftiga sedan mormor och morfar bodde i ett torp, som de inte ägde, med tio barn. Och inte har vi brytt oss om att kriga och anfalla våra grannar. Tänk så fint det har blivit ordnat då på några generationer. 

Ge nu inte mera pengar till pensionärerna snälla regeringen. Låt dessa istället gå till direkthjälp till tiggarna från EU och till nya svenskar. De behöver alla pengar de kan få. Gå på miljöpartiets linje istället och släpp invandringen fri. Alla vill ju till Sverige för att det är ett så givmilt land. Ekonomin ordnar sig alltid. Och gör den inte det av sig själv så går det alltid att göra som Grekland. Bara köra på tills det brakar. Och dansa lite i solen nu till midsommar. Framtiden, varför ska vi alltid tänka på den? Det är så tråkigt. Invandringen kostar inte mer än kring 50 miljarder nettto per år. Det har vi råd med. Och särskilt har vi råd med barn och ungdomar, som kommer hit. De stackarna kan gott få de 2 miljarderna istället för pensionärerna. Det behövs säkert senare i år. De kommer enbart att göra av med 8 miljarder än så länge i år, enligt Migrationsverket. 

Släpp in alla jordens folk i Sverige omedelbart! Genast! Det är absolut den bästa politiken. Barnen på bilden till vänster ska rita sitt drömhus och då frågar de om de ska ta hänsyn till fastighetsskatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar