tisdag 9 juni 2015

Gangsterkrig i Malmö

UPPDATERAT
En omfattande skottlossning utbröt i går kväll i Malmö. Det sköts mot lägenheter på Ramels väg. Elden besvarades och det sköts från tre håll. Totalt grep polisen tjugfem personer, som är misstänkta för mordförsök. Automatvapen användes. Ingen person skadades. Polisen grep personer inne på en gård och i en lägenhet samt i bilar på väg från platsen. Tullen fick också hjälpa till med hundpatruller för polisen räckte inte till vid ingripandet. Fönstren i två lägenheter träffades. 

Det kan vara en fortsättning på sprängningen mot Victoria Parks fastighetskontor på Ramels väg och även i söndags kväll sköts det mot en lägenhet på Ramels väg och i det huset bor en poliskälla. Källan hade fått löfte om att vara anonym, men identiteten har ändå röjts när åklagare gick igenom en telefonlogg. Sex personer är åtalade för den sprängningen och rättegången inleddes i går.
14:17
Polisen i Malmö har hållit presskonferens och berättat om natten att de fick tag i de, som de ville ha tag på. Allt som allt blev det 27 personer, som har anhållits för grovt vapenbrott och för mordförsök. Hoppas det blir lugnt nu då på Ramels väg. Här beskriver en mamma att det är som att leva i en krigszon. Och här är en boende till som säger detsamma. Han fick en kula in i lägenheten. Han hörde att de skrek på arabiska. En lampa krossades av kulan, som gick in i hans lägenhet. Sedan tidigare har han mardrömmar efter andra skottlossningar. Kulan är överlämnad till polisen. Polisen tycker inte att de boende egentligen ska ha någon anledning till oro, för de som sköt har någon relation till varandra. Nog skulle jag var mycket orolig om jag bodde där när kulorna viner. 
10.6.2015
Aldrig tidigare har så många som 27 stycken kriminella tagits på samma gång, 19 av dem anhölls för vidare utredning. Det har tagit tjugo år att bygga upp dessa kriminella gäng. Nu måste polisen vara uthållig för att få bort dem. De använder samma metoder som polisen gjorde i Södertälje, att vara på alerten och ständigt försöka få bort de kriminella från gatorna. Orsaken till det hela är den import av människor, som vi har från oroliga delar av världen. Det blev aggressivt bland åskådarna under den rättegång som pågår i Malmö angående sprängningen mot Victora Parks fastighetskontor. Det kommer att bli fler skottlossningar. Personer som har talat med polisen ska bort, menar gangstervärlden.
14.6.2015
Ja, ja fler skottlossningar blev det. Denna gång på Rasmusgatan. Fyra personer till sjukhus för skottskador. Tidigare i veckan var det en explosion på samma gata.
24.6.2015
Här gör Sydsvenskan en genomgång av det senaste halvårets attacker i Malmö. I går hittades en bomb i ett garage. Den finns inte med i deras genomgång. Den kunde avlägsnas, men de boende fick ekvakueras under tiden och stora resurser från polisen sattes in. 
25.6.2015
I Kroksbäck i Malmö händer det också saker. Det var där en svart man hölls över räcket av andra invandrare, ett hatbrott. Men nu brinner det i protest?Mot att bygden inte är säker? Här skrev jag tidigare om Kroksbäck. 
11.7.2015
Dom har fallit när det gällde bomben på julaftonen. Det var sonen i en vräkt familj som tyckte han skulle hämnas på fastighetsbolaget. Han är 20 år och döms till två och ett halvt års fängelse för allmänfarlig ödeläggelse. En 16-åring och en 18-åring döms för medhjälp till  ungdomsvård respektive skyddstillsyn. 


På Ramels väg i Rosengård händer det ständigt saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar