fredag 27 oktober 2017

17-årig biltjuv som är omöjlig att stoppa

Den 16-åring som jag skrev om här förra sommaren när han var på biltjuvsturné går inte att stoppa för han är minderårig och får vård på ungdomshem nu när han är 17 år. Han rymde senast i söndags från ett ungdomshem i Fagersta. Då hade han dömts i september för en lång rad brott gällande stöld och olovlig körning av bilar. Han greps nu senast på Södermalm.

Han har hållit på sedan han var 12 år och kör ibland mot körriktningen på motorvägar. Slutet kan bara bli att han kör ihjäl sig och kanske också några medtrafikanter. Vad gör då samhället mot detta? Innan det händer? Ingenting särskilt utan samhället låtsas som det regnar. "Det händer ju inte något särskilt" när han stjäl lyxbilar, så han bara fortsätter. Det har han själv sagt. Vi hoppas han fyller 18 snart så han kan få fängelse för vad han gör.

Denne yngling behöver uppenbarligen låsas in ordentligt, inte placeras på ungdomshem. Han gör inbrott och stjäl bilnycklarna och sedan bilen. Lägg inte era bilnycklar vid dörren! Eller ens synliga. Han fick sex månaders ungdomsvård senast. Sluten sådan. Men vi klarar inte av att hålla sådana här ynglingar borta från gatorna. Trist! Han blev "känd" när han körde en stulen Lexus som 15-åring på E4:an mot körriktningen och filmades av en polishelikopter.  Här kan ni läsa mer och se den pixlade bilden på hans ansikte. Senast var det 17 bilar som stals och han satt häktad för att det fanns flyktfara. Sätt honom i fängelse!

Här är 17-åringen fångad på bild.
Men annars går det inte att
hålla honom inlåst.
Faksimil från polisens förundersökning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar