söndag 15 oktober 2017

Moderaterna låter flyktingar stanna i sitt land

Moderaterna har beslutat att låta flyktingar stanna i Afrika och i Asien på andra sidan Medelhavet. Det är en skärpning av migrationspolitiken. Och det kan göra att de tar fler röster från sverigedemokraterna. De har redan fått en uppgång på någon procent till 18,6 procent medan sverigedemokraterna stannar på en lägre siffra 15 procent. 

Det är ett känt faktum att när de vanliga partierna har tagit till sig en politik från ett nytt och annorlunda parti så återgår allt till det vanliga. Det har tagit två år från Fredrik Reinfeldts "öppna hjärtan-politik" till den nye partiledarens linje mot att bli ett nygammalt moderatparti igen. Med strängare politik mot flyktingar, som innebär att de inte längre ska kunna söka asyl inom EU utan ska göra detta utanför EU.

Tillfälliga uppehållstillstånd ska vara regel och flyktingar ska kunna avvisas vid gränsen om de har passerat andra EU-länder. Moderaterna vill också ha hårdare tag vid avvisningar och att de som riskerar att gå under jorden ska tas i förvar. Ett språk- och samhällstest ska också vara krav för att bli svensk medborgare. Medborgarskap ska dessutom kunna återkallas om det har getts på felaktiga grunder. Om någon begår brott under asylprocessen ska denne inte beviljas asylansökan. Icke svenska medborgare ska kunna utvisas oftare. 

Riksdagsledamoten för moderaterna Hanif Bali tycker att moderaterna äntligen slutar med hyckleriet inför migrationspolitiken. Han har sagt att det inte är okej att skilja på människor baserat på hudfärg för då får vi ett separatistiskt land. Han menar att det är inte bra varken med vita eller svarta reservat. Han är kontroversiell och vill att vänstern ska hata honom så mycket som möjligt. Han föddes i Iran och blev riksdagsledamot 2010.

Hanif Bali känner sig nöjd i dag.
Han är kontroversiell på twitter.
Så här twittrar han nu.
Faksimil från twitter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar