onsdag 18 oktober 2017

Aftonbladet startar internutredning apropå Fredrik Virtanen

UPPDATERAT
Fredrik Virtanen har anklagats av ett flertal kvinnor för sexuella övergrepp plus då våldtäkten på Cissi Wallin. Först slog tidningen ifrån sig, men nu startar enligt Sofia Olsson Olsén en internutredning för att det är så allvarliga anklagelser. "Vi hanterar det här som ett personalärende och utreder dessa uppgifter inom ramen för det." Så säger Sofia Olsson Olsén, som är publisher på Aftonbladet, både verkställande VD och chefredaktör. Vad kan nu en sådan utredning innebära? Kanske har han förgripit sig även på anställda på tidningen. Vad händer då? Ingen vet. Vi får se.  
16:48
Åsa Moberg sextrakasserades på Aftonbladet. Jag skrev om det här år 2010. Hon skrev om det först då, men sade aldrig ifrån tidigare. Hon togs ständigt på brösten i redaktionshissen. Jag undrade då varför hon inte gav dem en spark i skrevet. Åsa Moberg framträdde i dag hos Malou von Sivers och menade att hon inte protesterade för det ingick i luften som hon andades på den tiden. Att bli sextrakasserad. Ungefär som att det var rökigt på redaktionerna.
18:46
Och så var det Martin Timell som TV4 har krismöte om nu. Han är en mobbare och en tafsare och allmänt bedrövlig sägs det. 
19.10.2017
Fredrik Virtanen tar time out under tiden som utredningen på Aftonbladet pågår. 
18:30
Martin Timell tas ur tjänst på TV4. 
14.12.2017
Fredrik Virtanen valde att sluta på Aftonbladet. Det var svårt för honom att fortsätta som anställd där efter utredningen. Cheferna hade inte så stort förtroende för honom längre. 


Här skrev jag tidigare om Cissi Wallin och hennes anklagelser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar