onsdag 11 oktober 2017

Harvey Weinstein har sexuellt trakasserat filmstjärnor

Vem blir förvånad? Harvey Weinstein ser ut som någon som skulle kunna sexuellt trakassera kvinnor, för att han hade så mycket makt i Hollywood, som producent. Och nu avslöjas att han har gjort detta. Hans vackra fru Georgina Chapman har lämnat honom fast hon först sade att hon stod bakom honom till hundra procent. Harvey Weinstein fick nyligen sparken från det bolag han och hans bror grundade tillsammans på grund av sexuella trakasserier. Harvey Weinstein har våldtagit tre kvinnor och trakasserat otaliga. The New Yorker har en inspelning, som bevisar detta. Filmstjärnorna Gwyneth Paltrow och Angelina Jolie har sagt att han har gjort ovälkomna närmanden mot dem. 


Gwyneth Paltrow blev sexuellt
 trakasserad 
av Weinstein

 när hon var 22 år.
Hans fru lämnar honom nu för att skydda deras båda barn, säger hon. De är sju respektive fyra år gamla. Harvey Weinstein har varit en stor bidragsgivare till det demokratiska partiet i USA, men nu säger president Obama att han och hans fru kände avsky när de hörde om anklagelserna mot Weinstein. Gwyneth Paltrow har berättat att hon fick ett förslag att gå till sovrummet så att de kunde massera varandra när hon var 22 år. Hon vägrade och berättade detta för Brad Pitt, som var hennes pojkvän då. Brad Pitt konfronterade Weinstein. Då fick hon en varning: hon fick inte berätta detta för någon annan. Annars. Hon trodde hon skulle få sparken från produktionen av filmen Emma, som hon var anlitad för då. Detta hände för mer än 20 år sedan och han har hållit på så längre än så med trakasserier. Ingen har vågat att avslöja honom.

Harvey Weinstein har skrutit med att han har pratat illa om de kvinnor som avvisade honom och fått bort dem från olika projekt. Han har också gett media uppslag till artiklar om dem. Inte särskilt smickrande sådana förstås. Rosanna Arquette har berättat att han gjorde närmanden mot henne på 90-talet, när hon skulle hämta ett manus på ett hotell hos honom. Hon skulle göra det på hans rum och när han öppnade hade han på sig en morgonrock och han sade att han behövde massage och tog hennes hand mot sin nacke. När hon drog bort handen förde han den istället mot sitt nakna skrev. Arquette sade till honom att hon aldrig skulle göra detta och att hon inte var sådan. Hennes karriär blev delvis förstörd av honom, men hon återhämtade sig och gick vidare. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar