lördag 14 oktober 2017

Aftonbladet gillar inte Thomas Bodström

UPPDATERAT
Inte ens oberoende socialdemokratiska Aftonbladet tycker längre om Thomas Bodström. Denne guldgosse, som har tagit sig fram på pappas meriter i partiet. Eva Franchell skriver: " Thomas Bodström har länge varit Socialdemokraternas golden boy. Inga vanliga regler har gällt för honom. När han satt i riksdagen drev han samtidigt en advokatbyrå, skrev deckare och fyllde ut tiden med olika uppdrag i till exempel styrelsen för Pysslingen. Han föreläste i USA, satte sig i fler styrelser och skrev ännu fler deckare. "

Hon fortsätter på Aftonbladets ledarsida att skriva att Thomas Bodström kan inte bli landshövding i Stockholms län samtidigt som han driver advokatbyrå och fortsätter skriva deckare. Han måste ta sitt ansvar. Först måste skandalen i pensionsbolaget Allra klaras ut. Han satt i styrelsen för detta bolag, där nu två VD:ar har häktats för grov trolöshet mot huvudman. Bodström ska nu belönas igen av sitt parti och få en lön på över 100 000 kronor i månaden som landshövding.

För två år sedan tyckte Thomas Bodström att alla som var fattiga skulle få tillstånd att tigga på gatorna. Länsstyrelsen skulle ha tillsyn över denna verksamhet. Även barn till fattiga skulle kunna få tigga på särskilda platser. Han granskades av TV4 när han satt i riksdagen för att han var borta så mycket från det jobbet. Han använde dessutom riksdagens plenisal för att göra reklam för den deckare han hade fått hjälp av Liza Marklund att skriva. Att använda riksdagen för reklam är förbjudet. 

Han har själv berättat i sina memoarer att han var tjuv i sin ungdom och att han fuskade sig igenom skolan. Så charmigt. Han var bortskämd eftersom hans pappa Lennart Bodström var politiker och Thomas Bodström använde svenska ambassaden i Oslo för sina fester när pappan var sändebud där. Han blev utsedd till landshövding för Stockholms län den 25 augusti i år. Bodström var med och godkände en extra utdelning till Allras ägare förra hösten på 20 miljoner kronor. Allra anses ha lurat pensionsspararna på 150 miljoner kronor genom att ha köpt värdepapper till överpris.

Både vänsterpartiet och liberalerna har protesterat mot att Thomas Bodström ska bli landshövding, men det hjälper inte, tror Lena Mellin i Aftonbladet. Han ska tillträda den 1 november i år. 
18:00
Ibland går det fort. Nu har regeringen beslutat att Thomas Bodström inte får bli landshövding. Tack för det! Beslutet fattas formellt på torsdagens regeringssammanträde, men det står klart redan nu att Thomas Bodström "bara" får vara advokat och författare i fortsättningen. Så skönt! Här kan ni läsa regeringens pressmeddelande om detta. 

Thomas Bodström skriver deckare om sig själv kan man tro.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar