torsdag 12 oktober 2017

Sally Jones hemska öde

Sonen JoJo mördade
en fånge i Syrien. 
UPPDATERAT
Sally Jones, tidigare punkrockare från England, uppges nu vara dödad i Syrien. Hon var änka efter en "martyr", som hade blivit dödad som IS-soldat. Hon var på USA:s dödslista eftersom hon hade varit med och planerat terrordåd och rekryterat nya soldater till IS. Hennes son JoJo vet man inte om han lever. Förmodligen reste de tillsammans. Han skulle vara tolv år gammal och har synts avrätta fångar i Syrien tillsammans med andra pojkar. Det är som en ond saga, men tyvärr alltför mycket verklighet i nutiden. 

Sally Jones man och pappan till JoJo dog i England och hon flydde Storbritannien tillsammans med Junaid Hussain, som dödades som IS-soldat för tre år sedan. Hennes son bytte namn till Hamza och han fick kalla Hussain "pappa". Hennes liv var sorgligt eftersom hennes pappa begick självmord när hon var tio år. Och pappan till JoJo dog av skrumplever när han var 29 år. Då var sonen två år gammal.

Hon levde ett kaotiskt och självdestruktivt liv när hon träffade Junaid Hussain på nätet. När de befann sig i Syrien anklagades de för att organisera terrordåd på tre kontinenter. De planerade att bomba drottning Elizabeth och prins Philip under firandet av andra världskrigets slut för två år sedan. Hon blev känd som den vita änkan när Hussain dödades i strid. Hon försökte rekrytera tonåriga brittiska flickor under namnet Sakinah Hussain. I somras ville hon återvända till England men hindrades av IS. Hon blev 50 år gammal. Var och en väljer sitt liv och hon valde det värsta tänkbara.
4.2.2018
Det är bekräftat av underrättelsetjänster att sonen JoJo också är död. Han dog då tillsammans med sin mamma. Den enda svårigheten att få det bekräftat är för att det var svårt att samla in dna-prover på platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar