torsdag 12 oktober 2017

Förespråkar månggifte efter 32 år i Sverige

Suad Muhamed har befunnit sig 32 år i Sverige och kallar sig islamolog och förespråkar månggifte för män. Det står helt klart att det i hennes fall inte är möjligt att med undervisning lära en muslim något annat än vad den anser står i koranen. Hon anser sig också vara feminist, men tycker inte att kvinnor ska få gifta sig med fler män. Så kan man inte läsa koranen. 

Jämställdhet finns inte i hennes värld utan det är mannen, som behöver ett antal fruar för att de ska kunna ta hand om honom. Jag undrar varför allas vår statliga television tycker att det är lämpligt att släppa fram henne? Är det för att visa att vi måste ha strängare lagar mot månggifte? Den här kvinnan, vars pappa hade flera fruar, har inte rört sig en millimeter i sina åsikter sedan hon anlände till Sverige för dryga tre decennier sedan. I Etiopien finns hennes "mammor" och syskon. Varför bor hon då i Sverige? Det är ett mysterium.

Hon menar att oavsett om det är lagligt eller ej kommer män ändå gifta sig med flera utanför Sverige. Och varför kan en man vara gift och ha tio älskarinnor? Så tror hon att det fungerar i Sverige. Nej, det gör det inte. Svenska kvinnor är inte så lydiga och undertryckta. I så fall skiljer sig hans hustru från honom, men så långt har inte Suad Muhamed kommit i sina tankar.  Hon befinner sig i den etiopiska muslimska kulturen och kommer inte att överge den. Hon menar att det är inte naturligt för en kvinna att ha flera män, för då kallas hon något annat. Och den titeln vill man inte ha, säger hon. Hon uppfattar världen helt och hållet genom en mans öga. Uppenbarligen. Profetens och pappans. Stackars kvinna!

Varför bor hon i Sverige om det är så underbart i Etiopien?
Faksimil från intervju på SVT.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar