måndag 2 oktober 2017

Åtminstone 20 döda och 100 skadade i Las Vegas

UPPDATERAT
En galning som själv sköts mejade ned människor med ett automatvapen i natt lokal tid i Las Vegas vid Mandalay Bay Resort and Casino på The Strip under en musikfestival på söndagskvällen. Tolv människor är livshotande skadade. Människorna sköts högt upp från ett hotell i närheten. Polisen tror inte att det finns fler skyttar. Den döde skytten var från Mesquite utanför Las Vegas.
12:44
Åtminstone 50 människor döda och 200 skadade sägs nu. Det är så overkliga siffror att de inte går att ta in. Det var den 64-årige Stephen Paddock som sköt och som själv dödades av polisen. Han sköt från 32:a våningen på hotellet.
14:23
Det här är det blodigaste dådet någonsin i USA:s moderna historia. 
15:42
Nya uppgifter säger att Stephen Paddock redan var död när polisen hittade honom. Han tog sitt  eget liv efter skjutandet. Nu på morgonen väntas president Trump säga något om denna skjutning. Kan det vara intressant? Klockan är snart sju på morgonen i Las Vegas och solen har just gått upp över denna hemska scen för masskjutandet.
18:02
Åtminstone 58 döda och fler än 500 skadade. 
3.10.2017
Nu är det 59 döda och 527 skadade. Man fann 23 vapen och tusentals kulor i hotellrummet. Han var mångmiljonär i fastigheter och tyckte om att spela. Hans motiv är inte kända, men om jag ska spekulera så verkar han ha levt ett fattigt liv. Trots all sin rikedom. 
5.10.2017
De dödade verkar ha stannat på 58 människor. Än så länge. Det är ändå det värsta massmordet i det moderna USA:s historia. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar