måndag 22 augusti 2022

Lotta Gröning talar ut om maktfullkomliga socialdemokrater

En mycket frispråkig Lotta Gröning, som nu kandiderar för liberalerna i årets val, talar ut om hur socialdemokraterna tar till alla knep för att hålla sig kvar vid makten. Hon vet exakt vad hon talar om eftersom hon mycket länge var socialdemokrat och jobbade åt dem som journalist.  

Jag blev förvånad över hennes partibyte förra året, för jag har alltid uppfattat henne som en rak människa och en socialdemokrat in i märgen. Men till och med hon blev trött på alla finter och spel för att socialdemokraterna skulle behålla makten efter förra valet 2018. Så nu skriver hon en debattartikel i Expressen om denna maktröra, som inte inte längre drar sig för någonting. 

Hon är så trött på brunsmetningen som har varat länge nu som regering och ministrar har ägnat sig åt. Det skulle inte vara något annat än nedtryckning av alla som var emot vad som hände från 2015 och framåt. Alla som var emot den stora invandringen var förstås rasister och skulle tryckas ned i den bruna smeten. Hon blev så trött på att allt skulle handla om Jimmie Åkesson och sverigedemokraterna. De styrde bakom kulisserna eftersom det inte gick att möta dem direkt i debatt utan att förtala dem.

Socialdemokraterna menar hon svek demokratin och den egna rörelsen för maktens skull. Och hon har fått massor med reaktioner från socialdemokrater som lämnade partiet. De blev kallade rasister när de inte ville vara med på partilinjen. Hon anslöt sig till liberalerna för att de fortfarande är ett demokratiskt parti enligt henne och inte ville svartmåla andra partier. 

Det har ju inte gått att bli av med sverigedemokraterna genom svartmålning, för folket röstar som det vill ändå. Så därför har nu också socialdemokraterna härmat detta parti. Men vad en socialdemokratisk regering kan tänkas göra efter valet 11 september är det ingen som vet, för ingen vet längre vad detta parti står för - utom att till varje pris behålla makten. 

Här skrev hon om varför hon bytte parti. 

Tecknaren Jeander fångar den idylliska skönmålningen av socialdemokraternas Sverige, som inte alls stämmer med verkligheten. I bakgrunden pågår det som socialdemokraterna inte vill tala om på riktigt. Eller göra något åt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar