torsdag 11 augusti 2022

Nu börjar de galna veckorna

Det som återstår av valrörelsen blir de värsta veckorna nu fram till valet. I morse råkade jag få se Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, gasta i SVT:s Morgonstudion om att det alltid har varit så att socialdemokraterna har stödröstat för olika partier så nu ligger plötsligt miljöpartiet på över 5 procent. Han var alldeles uppe i gasen så jag orkade inte lyssna till honom. Det vore förfärligt om socialdemokraterna får fortsätta att regera. 

Men redan har det utlovats att regeringen inte tänker höja bensinskatten automatiskt nu i vinter när priset ligger på i stort sett det dubbla mot förut. Det säger finansminister Mikael Damberg (s). Väldigt snällt måste jag säga. Han tror vi inte begriper att skatten och skatterna är mångdubbelt högre redan när priserna är så höga. Och han är säker på att sitta kvar. Han var dock högröd i ansiktet, ett tydligt tecken på att han visste att han ljög om sin politik. 

Det röda blocket vädrar morgonluft i och med Novus senaste undersökning för här ska slåss nu mot det hemska monstret högerblocket. Vi ska således inte längre ha någon demokrati att räkna med i landet för ett parti är det som ska regera med diverse hjälppartier. 

Så kan det bli en upprepning i värsta fall av det icke regerade Sverige från 2018. Stackars land! För övrigt sköts den 42:a personen till döds i Vårberg sydväst om Stockholm. Detta för i år medan antalet skjutna förra året var 46 personer för hela året. Snart rekord i dödande. Något att se fram emot? Det hjälpte tydligen inte att vända på varenda sten, som Magdalena Andersson lovade. Brå kommer väl ändå påstå att vi har kring 110 mord i landet allt som allt per år. 

Valet är den 11 september, men det går att förtidsrösta också från den 24 augusti.  


Jo nu ligger regeringen bäst till igen. Det värsta vore stillestånd i maktens boningar ungefär som det blev 2018. Eller också klarar sig landet lika bra ändå utan regering. Vem vet? Vi ska ha ett enda parti i landet. Självklart. Vem bryr sig om demokratin?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar