lördag 13 augusti 2022

Salman Rushdie lyckades klara sig länge från muslimer

UPPDATERAT

 Det var en 24:årig extremist från religionen islam som attackerade Salman Rushdie i går när han skulle tala om USA som frihetens stamort på jorden för yttrandefriheten. Nu ligger han nedsövd och kan inte längre tala. Han är svårt skadad och förlorar antagligen ett öga. Om inte värre. 

Det finns många galningar i världen och som jag skrev i går så är mördare i Sverige fler från Afrika och Mellanöstern. Det är ett kulturellt drag ser det ut som. Lättare att ta till kniven eller skjutvapnet än vad kristna har. Hadi Matar heter den här extremisten och han är en shiamuslimsk extremist, som också sympatiserar med militära Islamska revolutionsgardet i Iran. Det betecknas som en terrororganisation i USA. 

Salman Rushdie fick en fatwa emot sig 1989 efter boken Satansverserna. Han skulle avrättas tyckte Iran för hans bok var hädisk mot islam. 

14.8.2022

Salman Rushdie behöver inte längre respirator utan är vaken. Han skämtar och skrattar enligt uppgifter. 

15.8.2022

Ingen utom Salman Rushdie är att skyldig till att ha attackerats av denne knivman. Det säger Iran. Han får skylla sig själv. Men att utfärda en fatwa om igen så sent som 2019, när den nye ledaren Khamenei gjorde det, är absolut att uppmana vem som helst att mörda Salman Rushdie. Den gamle ledaren Khomeini dog 1989. Iran var så pressat av Västvärlden att de lovade att inte skada Rushdie i slutet av 90-talet, för att få diplomatiska förbindelser med Storbritannien. Men numera är det inte riktigt sant. 

Här kan ni läsa om varför denna bok blev så kontroversiell. Satansverserna är mer som den kristna tron lite överseende med andra trosläror och därför insåg Muhammed att de var givna av djävulen dvs satan. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar