söndag 14 augusti 2022

Moderaterna lovar mer till arbetande och pensionärer

 I dag har moderaterna framfört ett förslag om lägre skatter för arbetande och pensionärer. Det ska bli 500 kronor i månaden för en medelinkomsttagare. Dessutom ska de som lämnar långtidsarbetslöshet få behålla upp till 2 500 kronor mer av lönen i ett och ett halvt år. Ett stort problem i Sverige är att invandrare har mycket högre arbetslöshet än svenskar. Det rör sig om 57 miljarder som inte kommer in till statskassan för att invandrare inte arbetar. 

Det är naturligtvis bra med den politiken om man jämför med skattehöjarpartierna vänsterpartiet och socialdemokraterna. Vi har gått från att vi var ett demokratiskt land genom att medborgarna visste vilka som var deras valda tjänstemän lika med politiker i kommun och riksdag, till att bli ett land där varje parti försöker övertala medborgarna till att rösta på dessa, för det mesta okända, som dock anställs av väljarna. 

Så det är att köpa grisen i säcken vilket parti man än röstar på. Men det vore bra för demokratin om inte socialdemokraterna fick fortsätta att regera. Redan på 70-talet så visste tjänstemän i staten att de skulle rösta på socialdemokraterna, för då var deras jobb säkrade för eviga tider. Men så ser inte demokrati ut. Vi har inget riktigt folkstyre i Sverige utan vi väljer representanter, som ska företräda oss. 

Med tanke på de orostider som väntar i höst och vinter när vi inte ens vet om vi har råd eller kan få el till våra hus eller om vi har råd att tanka bilen eller köpa mat. Så får var och en försöka att väga alla förslag, som inte längre bottnar i en framtida verklighet mot varandra. Helt klart är att det blir en större katastrof om den nuvarande regeringen får fortsätta. Där betyder olika förslag att skattehöjningarna kommer att landa på omkring 50 miljarder mer i skatt än nu. Har vi råd med det? 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar