fredag 12 augusti 2022

Mördares ursprung och deras överrisk

 Det är inte konstigt alls att ursprung i världen har något med brott att göra. Det har till och med Brå konstaterat, som ni ser av bilden nedan. Det var i höstas 2021 som detta gjordes, men det förbigicks med ganska stor tystnad för det gick emot den gängse bilden av "allas lika värde". Om det var så att vissa människor var mer benägna för brott så måste det dessutom bero på att de bodde i hemska områden, närmast kåkstäder och inte hade det så gott ställt alls. Den socio-ekonomiska förklaringen. De var ju lika mycket värda som de infödda svenskarna. Vilket i sig betydde att de skulle få allt som Sverige hade skapat under hundra år. 

Som synes av tabellen så är Afrika mest representerat för överrisk och det gäller då ungdomar, som har vuxit upp här också. De har driften att begå brott för de tycker sig ha rätt till det. Eller luras in i det om man ska prata med vänsteranhängares förklaringar. Olof Palme hade naturligtvis rätt när han inte ville ta hit flyende från Vietnam eftersom de var så olika oss, men om regeringen hade gjort det hade de säkerligen varit mindre brottsliga än de som nu har kommit hit från Afrika och Mellanöstern. 

Det finns undersökningar som gör gällande att intelligensen skiljer sig åt i världen. Och att afrikaner inte är lika intelligenta som vi är. Nu kan dessa tester som har gjorts vara så inriktade på den sorts intelligens som finns i Västvärlden att den inte kan jämföras med vad folk från Afrika har inom sig när det gäller kunskaper. Men helt klart är att om det kommer hit människor som är analfabeter och tidigare ägnade sig åt att valla getter så har de inte verktygen för att passa in i det svenska samhället.

Det finns olika sätt att ändra på människor, men i många fall blir det för sent när deras barn växer upp och blir brottslingar. Barnen har sett föräldrarna klara sig utan att jobba, fast familjen var fattigare än svenskarna i gemen. Då kan det kännas rätt att försöka ta det som föräldrarna inte hade fått. I solidaritet med den folkgruppen. Den kulturella förklaringen till mord och dråp har ibland blivit erkänd. Och att det har varit lätt att få tonåringar att hjälpa till med ärenden åt gängen. 

Det blir ett slags fortsättning på kolonialismen när Sverige ska ta hand om de stackars utifrån kommande och göra om dem till goda kristna och laglydiga medborgare. Precis som släktingar till mig försökte när de åkte till Etiopien i slutet av 1800-talet och predikade för dem. Numera har staten tagit hit dem istället och försöker omvända dem här. 

Faksimil från Det goda samhället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar