torsdag 18 augusti 2022

Varför mår Sverige så dåligt?

 Det beror inte på något virus att folket i Sverige mår dåligt. Eller gör det? Något slags hjärntvättarvirus har kanske slagit till så att människorna i landet inte kan se hur verkligheten ser ut. Eller håller folket på att tillfriskna och kan göra så i så hög grad att vi byter regering den 11 september? Vem vet, men just nu har partierna till höger om mitten övertaget, men det kan ändra sig till i morgon. 

Med kämpaglöd har regeringen under åtta år underlåtit att göra något väsentligt för att verkligheten ska ändras till det bättre, så de har också varit indragna i den här rosa bubblan av världsfrånvändhet. Och nu käbblar partierna tydligen inbördes även i debatter - orkar inte lyssna på dem - men så rapporteras det. 

Varför har Sverige en så risig utveckling i EU? Vi som alltid har varit bäst sedan andra världskriget åtminstone. Kan det bero av att omkring 700 000 inte jobbar utan lever på andra svenskar? Fast de är i den ålder då de absolut kan jobba. Eller handlar det om att kriminalvården har dubblat sina kostnader sedan 2014 och att fängelserna är överfulla? Vilket bara är den synliga delen av kriminaliteten i landet. SVT menar att det är den tuffare kriminalpolitiken som orsakar kostnaderna i sin verklighetsfrånvända agenda. Så brotten har absolut inte ökat och inte heller gängbrottsligheten då?

Den 14-årsnivå som präglar de som regerar landet är förskräckande. Men ingen av dem är utbildade på någon högre nivå, så de tycker väl att det är okej att ta hit alla som har ännu lägre utbildning. Annars kan de ju få mindervärdeskomplex. Varför ska ju Sverige av alla länder ha outbildade politiker som bara lyckas slå varandra i skallen med skällsord och påhopp? Det är inte folket betjänt av. Det mest korkade uttalandet nu kom från stackars miljöminister Strandhäll, som menade att det var ingens fel att Karlshamn slukade olja med 70 000 liter i timmen. Bara ett tecken på att vi behöver mer energi! Hon låter som en konfirmand som har lärt sig att Gud förlåter både henne själv och regeringen. Måtte hon inte sitta kvar efter 11 september.  

                


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar