fredag 19 augusti 2022

Vi vill ha regn!

 UPPDATERAT

Det får gärna regna mycket här där jag bor för det är så torrt. Här på östligaste delen av landet har både åska och andra regn en förmåga att dra förbi vid horisonten så där retfullt utan att en droppe faller. Det är därför det var så populärt förr i tiden för stockholmare att ha en sommarstuga här. Mycket sol hel enkelt och varmt. Det är det väl fortfarande - populärt med sommarstuga - men snart har knappast någon råd för husen ligger närmare 7-10 miljoner. Om de inte är väldigt små. Kanske kan den kommande lågkonjunkturen få ned priserna dock.

Stackars Båstad blev översvämmat nu för det föll så mycket regn. Jo om man bygger många hus på platt mark så är det lätt hänt. Trots att halvön där Båstad ligger är omgivet av havet, men så ligger orten så långt västerut att det regnar mycket mer än här på Värmdö. Mälardalen drabbades också, men vi fick inget. Som sagt nu är det dags för det där regnet även här hoppas vi! Här blir det inte översvämning eftersom det är stora höjdskillnader och finns diken ned mot havet. Regn är välkommet! Upp till 30-40 mm tack kära vädergudar. Eller mer!

20.8.2022

Jodå det regnar litegrann. Har kommit 2 mm nu. Det får väl fortsätta ett tag till så att det syns på marken under träden åtminstone. Tänk så olika det kan vara i vårt avlånga land!


Ser ni regnmätaren mellan spjälorna? Två mm har det kommit nu vid halvnio på lördagsmorgonen. Regna på! Mer behövs.Rododenron slokar och gräsmattan är borta på grund av torkan samt björklöven faller för träden försöker överleva. Regn tack! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar