lördag 17 januari 2015

Anti-terror bra för Europa

Några hundra galningar är beredda att slå till i olika länder i Europa. Är detta något som vi borde vara skräckslagna för? Nej, inte egentligen. Frankrike, Tyskland, Belgien och Nederländerna är mest i farozonen. Men värst har människor det i områden som IS behärskar. Här kan ni se hur de bär sig åt med homosexuella, att kvinnor som anklagas för äktenskapsbrott stenas och män som sägs vara brottslingar avrättas på medeltidsvis. 

Människor kan verkligen bli värre än djur. De kan släppa loss ondskan i världen. Och aldrig verkar mänskligheten som helhet gå framåt på riktigt, utan det som kallas Djävulen i kristendomen sticker upp sitt fula ansikte. Gång på gång måste detta bekämpas i mänsklighetens historia, men jag tror att det blir sista gången nu när världen är på väg att bli en helhet. Det här är religioners dödsryckningar.

Meningen med detta är att mänskligheten äntligen ska gå förbi att dyrka beläten, något utanför dem själva, som de tror bestämmer över dem. Gud är en uppfinning som människor gjort när de inte har kunnat förklara det som finns runt dem i naturen eller världen. Men att ta på sig rätten att döda andra människor är att missbruka allt som finns inom oss. Dock fungerar vår tredimensionella värld så att det går till ytterligheter för att synas ordentligt. 

I Pakistan, där de turbanklädda gubbarna brände franska flaggor, säger de att det kan bli världskrig. Deras imamer hotar med detta. Jo i liten skala är det så redan. Inuti människorna står olika tankesätt mot varandra och medeltiden kämpar mot 2000-talet. Och eftersom kring 50 miljoner människor är på flykt är det verkligen en stor omvälvning i världen. Större i flyktingtal än under andra världskriget.

Och här ser ni hustrun Sylvie Beghal till den som radikaliserade terroristerna i Frankrike. Hon ser sin man Djamel Beghal som offer. Naturligtvis. Själv är hon också offer i den västvärld där hon lever eftersom den inte går i Muhammeds fotspår och inte dyrkar Allah tillräckligt. Ibland är kvinnor de som är värst för de understödjer idiotierna. Och föder barn som uppfostras likadant. Hon bor i Leicester i England för i Frankrike var de inte tillräckligt radikala, tyckte hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar