söndag 25 januari 2015

Grekland vill fortsätta leva på andra

UPPDATERAT
Uppenbarligen struntar det grekiska folket i resten av Europa. EU är en kassako, som ska leverera pengar till det folk som stod för demokrati först av alla i vår sfär. Folket verkar nu bestämma att vänstern ska ta över helt, att Syriza ska få egen majoritet. Grekerna är trötta på att vara fattiga och vill inte inse att de själva har ordnat det så.

Grekland har hållit på i många år för att hamna i denna absoluta botten i Europa, men nu tänker de tydligen fortsätta och bryr sig inte. Redan 2011 skrev jag att Greklands skuld kan inte betalas. Någonsin. Och valet nu visar att de inte vill detta heller. EU har förberett sig för detta scenario ifall Grekland måste lämna euron så blir det inte någon katastrof. Låt dem lämna!

Syriza har lovat 300 000 nya jobb, höjda minimilöner, garantipensioner, en extra månadsutbetalning till fattigpensionärer och gratis el till särskilt behövande. Inför valet har skatteinbetalningarna minskat med 80 procent i december. Människor och företag har slutat betala skatt för att situationen helt enkelt har varit för politiskt osäker.

Här skrev jag om det stalinistiska Grekland. Vi kan nog få se en fortsättning på detta.
26.1.2015
Fem år av förödmjukelse är slut. Så säger Syrizas ledare och den blivande premiärministern i Grekland Alexis Tsipras Jonas Sjöstedt (v) tog chansen i morse att poppa upp i SVT och säga sin mening om Greklandsvalet. Den gamla politiken gjorde Grekland undernärd, sade han, och nu inser grekerna att de måste vända det här. EU måste skriva av Greklands skulder, tyckte han och jämförde med hur det såg ut efter andra världskriget då Tyskland fick skulder avskrivna. Jaha har det varit världskrig nu igen? Syriza måste regera ihop med något annat parti, för riktigt egen majoritet fick de inte. 
12:46
Syriza kommer att regera ihop med högerpartiet Oberoende greker. Ja vad ska vi jämföra detta med? Som om Vänsterpartiet skulle regera ihop med Sverigedemokraterna? Om Sverige hade skapat den största statsskulden i mannaminne i landet, som aldrig vore möjlig att betala. Ungefär så. Svårt att begripa det grekiska folkets mentalitet.
17.3.2015
Tyska folket har tröttnat på Grekland och en majoritet, drygt 50 procent, vill att de lämnar euron. Över 80 procent i Tyskland tror inte på att grekerna ska leva upp till överenskommelser om nerdragningar och sparande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar