tisdag 20 januari 2015

Och det ljusnar över världen

UPPDATERAT
Så här såg det ut alldeles nyss vid huset. Samtidigt som en av mina söner har lagt upp den andra bilden på Facebook. Finns det större kontraster i världen? Himlen sörjer över människors ohyggliga dumheter. Och att tvåtusen års predikan i Nya testamentet inte har gått fram. Allt vad I viljen att människorna skola göra eder, det skolen I ock göra dem. Så stod det i min version av bibeln. Matteus 7:12. Det är slutet på Jesu Bergspredikan. Men detta vansinne som den nedre bilden står för pågår alltjämt. Också i denna dag då IS kräver 1,6 miljarder för två japanska män inom 72 timmar. Annars blir det halshuggning.
21.1.2015
Nej, dessa båda skulle visst halalslaktas, precis som dom gör med djur. Alltså skära halsen av dem. Ja resultatet blir väl detsamma. Usch! Tvi!
9:32
Huvudstadsbladet i Finland kallar detta ett PR-utspel för att få uppmärksamhet. IS behöver inte mer pengar. De håller fortfarande stora landområden och har stora inkomster, plus att de har alla vapen de behöver. Detta är något de går ut med för att skrämma fienden och locka fler till sina egna territorier för att slåss med dem. Kaxighet imponerar på unga muslimska män i andra delar av världen, som vill bli martyrer eller skapa ett eget land åt sig med stor makt över resten av befolkningen.
11:26
Och här kan ni läsa islamologen Jan Hjärpes fördömande av IS. Tidigare har han bara intervjuats för att berätta om hur bra islam är. Men nu är det dags för andra tongångar. Han säger att IS är en extrem variant av islam och att denna rörelse är påverkad av fascism i Europa på 30-talet. Fast de har klätt dessa tankegångar i religiösa termer och de plockar dessa ur de en miljon olika hadither, som finns.

De tar det som passar dem och säger att det är guds vilja när man ska dö, men samtidigt sätter de sig i guds ställe och tar död på de som de tycker ska dö. Det extrema islam har misslyckats med att få folkets stöd eftersom de flesta som dör själva är muslimer och Hjärpe menar att terrorattackerna i Paris är ett tecken på svaghet. IS vill upprätthålla bilden av ett krig mellan muslimer och kristna, något som inte har varit verklighet på många hundra år, men i dessa muslimska länder lever fortfarande idén om korståg. Medan vi ser det som historia i Västerlandet.

Här kan ni annars läsa om när Jan Hjärpe försvarade Radio Islam, som hetsade mot judar.
24.1.2015
En av de båda verkar ha blivit av med huvudet. Trist! Usch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar