torsdag 8 januari 2015

Äntligen har journalisterna vaknat!

UPPDATERAT
Jag minns att jag redan på 80-talet sade till en kollega på DN att någon kunde gå in och börja skjuta på redaktionen. Då var det fritt fram för vem som ville att ta hissen upp och besöka vem som helst. Sedan blev det en spärr nere vid ingången, precis som det alltid har varit på etermedierna. Nu kommer säkerhetsdiskussionerna ta fart igen efter terrorattentatet i går i Paris. 

Jag tyckte att journalistkåren i Sverige var så feg när de inte ställde sig bakom Lars Vilks rätt att parodiera profeten, precis som de gjorde med Elisabeth Ohlson Wallin och Ecce Homo. Där hon sårade känslorna på kristna. Eftergivenheten mot hela den muslimska världen och särskilt då de som hotade har varit stor.

I morse så lät Expressens kulturchef Karin Olsson och en företrädare för SVT Ulf Johansson ansvarig utgivare för nyheterna, som riktiga journalister och människor när de framträdde i Gomorron Sverige. Expressen publicerar i dag stora bilder från Charlie Hebdo för att berätta vad det handlar om och SVT gjorde det i går på webben. Dock går man inte ut i nyhetssändningar och gör det. Så är inte policyn. För Expressen har detta kommit nära eftersom en av de som dödades, Philippe Honoré, har varit medarbetare på Expressen. Så när gänget hotas så fattar journalisterna. 

Förhoppningsvis gör detta extrema dåd att det blir annorlunda med synen på de från IS som inte skyr några som helst medel eftersom de tror att de får 72 jungfrur och ett liv i paradiset när de utför massmord i profetens namn. Detta är inte bättre än de som dyrkar djävulen i kristendomen och tycker att detta gör att de kan utföra vilka dåd som helst. Nej vänta nu. Finns det överhuvudtaget några kristna som enligt religionen har rätt att göra detta?

De båda efterlysta terroristerna sägs ha glömt sina ID-kort i en av flyktbilarna. De har nog inte glömt dem utan placerat dem där med flit. De är säkerligen beredda att ta med sig ytterligare polismän in i döden. 
9.1.2015
Här kan ni läsa om bröderna som är på flykt och jagas norr om Paris. Det är sådana killar, som det är så väldigt synd om för föräldrarna dog och de växte upp på barnhem. De har inga riktiga rötter i världen eller i det land där de växte upp, utan kan radikaliseras av imamer, som tycker att västvärlden är skyldig till allt. Och att jihad, det heliga kriget är bra. De båda bröderna var kriminella och radikaliserades. Och här tar Per Gudmundson på ledarsidan i Svenska Dagbladet upp den "svenska linjen" i yttrandefriheten, som alltid har innehållit en viss feghet för att inte förarga andra länder. Vare sig de hette Nazityskland, Sovjet eller numera Iran, Irak eller andra muslimska länder. Inte något stolt arv direkt. Men ett hukande under makt som utövas med våld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar