torsdag 29 januari 2015

Kändisraseriet har nått SVT Debatt

I kväll går den stora matchen mellan Regina Lund och Alex Schulman i SVT Debatt. Har de inga bra tittarsiffror längre utan måste locka med kändisar? Och särskilt då kampen mellan de som är synska och de andra vanliga och naturligtvis förnuftiga medborgarna. 

Alex Schulman har ägnat Regina Lund en krönika och där påtalat att hon måste tystas för hon säger vansinniga saker till människor. Tur att Alex Schulman inte bestämmer över yttrandefriheten. Regina Lund själv framträder på tidningen Vi:s omslag och betecknar sig själv som skådespelare, poet, konsnär, låtskrivare och healer. Hon har också överlevt cancer och hon menar att vi har fått sjukdomen för att vi ska lära oss empati. Lära oss att ta hand om varandra. Ja, kan man inte det tidigare, så gör inte en cancersjukdom att människor blir bättre på det då. Det är min erfarenhet. Antingen så är man empatisk. Eller inte.

Naturligtvis så har hon skrivit en artikel på SVT Debatt inför detta stora drama i kväll. Alex Schulman trampar nämligen på alla som tror på reinkarnation. Jösses kan vi inte slippa dessa religiösa debatter om något, som ingen varken kan bevisa eller veta. Jag hade ingen aning om att Regina Lund anser sig vara healer eller synsk. Inte särskilt intressant heller. Så SVT Debatt har blivit veckotidning? Hur mycket PR som helst för dessa båda kändisar, som sannerligen inte behöver detta i vårt licensbetalda medium. 

I programmet sägs att makthavare ska möta vanliga människor. Jaha? Är dessa båda makthavare? Vem bryr sig om vad de säger? Inte många. Är de vanliga människor? Nej, knappast. Det borde finnas annat att prata om i detta vårt avgiftsbetalda program, som påstås ska diskutera de hetaste samhällsfrågorna just nu. Och att Alex Schulman säger sig kunna bli rasande över att få höra något om sin döde pappa skulle väl kunna hållas utanför TV-rutan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar