torsdag 15 januari 2015

Wallström inte välkommen

UPPDATERAT
Utrikesminister Margot Wallström är inte välkommen till Israel beroende på att Sverige har erkänt Palestina. Det enda som kan lösa situationen är en ursäkt eller att Sverige får en ny regering. Jag skrev om det i höstas när Sverige skyndade sig att berätta att regeringen ville erkänna Palestina. Det var att gå bakåt i tiden till 1970-talet, men världen ser helt enkelt inte ut på det sättet längre. Hamas sitter i regeringen i Palestina och är klassad som terrororganisation av EU.

Om Margot Wallström ändå skulle ha åkt nu till Israel skulle hon ha blivit insläppt i landet, men som privatperson. Hon hade inte fått träffa en enda officiell representant för landet. Hon hade heller inte fått några säkerhetsarrangemang runt sin person. Särskilt efter det som har hänt nu i Paris så är det naturligtvis lite märkligt att Sverige ställer sig på terrorns sida. Hamas har ungefär samma mål som IS: att krossa Israel och upprätta kalifatet.
16.1.2015
Här ägnar sig utrikesministern åt "damage control" och framhåller att hon vill ju gärna besöka både Palestina och Israel. Det måste till en tvåstatsöverenskommelse. Ja hon lever absolut på 70-talet och låter ungefär som Palme, men har inte alls folket bakom sig på samma sätt som Olof Palme hade. Tiderna har helt enkelt förändras och Margot Wallström, som har levt högt ovanför andra människors huvuden, har inte märkt detta. Sorry gumman, ditt tankesätt är kört. Sverige är en humanitär stormakt, säger hon. Jo vi lever fortfarande i det koloniala tänkandet: vi är de högtstående vita, kristna människorna och vi ska ta hand om hela världens fattiga. Lite övermaga att tro att alla kan flytta till Sverige så att vi nådigt kan sprida välfärden till Mellanöstern och Afrika. Så där lite von oben. 
Asylsökande från olika länder
De senaste tre veckorna i Sverige

Statistik Migrationsverket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar