tisdag 6 januari 2015

Henrik Arnstad nu igen

UPPDATERAT
För snart ett år sedan skrev jag om Henrik Arnstad för han var en så märklig figur. Men han är precis det sorts rättesnöre som vänstern behöver, så därför finns han med lite överallt plus är inofficiell rådgivare åt regeringen i överfall nu på muslimer och där moskéer bränns ned. Jag måste säga att jag skäms å journalisternas vägnar, som skyndar sig att rapportera mordbrand när det inte finns något annat än misstanke om detta. Och skyldiga är naturligtvis fascistiska män. Eller? Fast TV4 gick ut i går morse och rapporterade branden i Eskilstuna som en "olycka". Elva dagar efter att detta inträffade. Nationellt forensiskt centrum, tidigare Statens kriminaltekniska laboratorium, har undersökt lokalen och kommer att lämna en rapport om fyra eller fem veckor. Då får vi veta.

Men redan nu får polisen skulden för att de gick ut för tidigt med att det var mordbrand. Nu råkar det vara så att alla bränder klassas som mordbrand när folk är inblandade och man inte vet orsaken. Så själva beteckningen mordbrand betyder att det kan ha eldats på med flit och människor var i fara. Och runt 70 personer befann sig i moskén när det började brinna i Eskilstuna. Det kunde ha gått illa. I Eslöv är det helt fastställt att någon slängde in något brandfarligt genom ett fönster och det brann en smula inomhus innan det släcktes och mot moskén i Uppsala slängdes det en sk molotovcocktail mot den yttre stenväggen. Den brann förstås inte. Men enligt Jerzy Sarnecki är allt detta polisens fel för de var hysteriska med sina misstankar. Här är facebooksidan för Islamska Dawacentret, som använde moskén i Eskilstuna.
Enligt Jerzy Sarnecki var det polisen som var hysteriska
och gick ut med att det var mordbrand alldeles för tidigt
när det gällde moskén i Eskilstuna

Henrik Arnstad står upp och ropar om ultranationalistisk terrorism på debattplats nu senast och det kan han väl få göra. Vi har ju en villkorad åsiktsfrihet i landet och det är roligt med män, som skriker så högt som han gör. Stackarn! Om något som dock inte alls är sant. Men det gäller att vara ute i god tid och bevisa att vi återigen lever på 30-talet och inte alls i nådens år 2015, som en del av oss tror. Också statsminister Stefan Löfven har använt denne Arnstad som källa i TV, för han Arnstad har skrivit en bok. Tyvärr är det inte något axiom att en bok om fascism (den från 2013) är sanningsenlig. Det kan istället vara ren propaganda. Precis som hans artiklar. Här en från förra året där han hävdar att fascismen nedmonterar demokratins kärna: allas lika värde. Jo det pågår nu i Sverige. Naturligtvis. 


Historien upprepar sig inte ständigt, men det vore mumma om det var så att Henrik Arnstad fick rätt om alla fascister som lurar i buskarna överallt. Och tänk om det blev ett nytt världskrig också! Han stoltserade i en tröja med No Pasaran! på, men den sidan försvann från Facebook. Dock går tröjan att se här. No Pasaran är ett 30-talsuttryck, som användes mot de som verkligen var fascister eller nazister på den tiden. Men som sagt vi lever inte då.

I Sverige är vi inte riktigt kloka längre tycker jag, som försvarar allt vad vi kan alla människor utom de som verkligen är boende här sedan 60-80 år och som har arbetat för att bygga landet. En annan figur som är helt obegriplig är Gudrun Schyman, som har tagits in i På Spåret. Varför då? Hon är inte feminist utan karriärist, som jag sade senast häromdagen 
till någon, som inte visste så mycket om denna dam. Jaha då får jag väl upprepa att vi har försörjt henne sedan 80-talet och hon får aldrig nog av att synas för hon vill gärna få lite mer av den söta kakan i riksdagen. Nu när hon är pensionär och inte har det så fett längre. Stackars henne!

Och så vet förstås hela världen att numera eldar vi upp moskéer i Sverige.
9.3.2015
Enligt Eskilstunakuriren var det en fritös som satte igång eldsvådan i moskén i Eskilstuna. Det är nästan helt och hållet fastställt, fast polisen har ett par förhör kvar innan de kan gå ut med resultatet. Det var således inget attentat mot moskén, ingen mordbrand. Och så småningom blev det klart att det hela hade börjat i en klädhög. Lek med tändstickor? Barnen sprang runt. I varje fall var det verkligen ingen mordbrand. Det var en olycka. Sådana händer. Här finns upplösningen enligt polisen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar