söndag 25 januari 2015

Fick inte lämna sin orena fru

Så förskräckligt för mannen som inte fick ha kvar sin gamla lägenhet när han flyttade till villa! Han var så väldigt religiös och behövde lugn och ro och dessutom lämna sin orena fru när hon hade mens. Han påstod att det var därför han behöll sin gamla lägenhet när han flyttade.

Detta hände i Bergsjön i Göteborg och mannen påstod att han var djupt kristen. Det är enligt afrikansk kristendom som denne man måste meditera i lugn och ro och dessutom inte kan umgås med frun.

I den tredje Moseboken i Gamla Testamentet 15:19-20 står det att:

"När en kvinna har sin flytning och det kommer blod från hennes kropp, skall hon vara oren i sju dagar, och var och en som rör vid henne skall vara oren ända till kvällen. Allt som hon ligger på under sin månadsrening blir orent, och allt som hon sitter på blir orent."

Och så i trede Moseboken 15:28-30 står det:

"När hon blir ren från blödningen, skalla hon räkna sju dagar, och sedan är hon ren. På åttonde dagen skall hon ta två turturduvor eller två unga duvor och bära dem till prästen, till uppenbarelsetältets ingång. Prästen ska offra den ena till syndoffer och den andra till brännoffer. På detta sätt skall prästen bringa försoningen för henne inför Herren till rening från hennes orena blödning."

Naturligtvis fick inte mannen behålla sin lägenhet, man kan inte komma med Gamla Testamentet numera i vårt sekulariserade Sverige. Det gäller inte rent juridiskt. Turturduvor finns dessutom inte i Sverige. Och vilken präst skulle utföra dessa offer? Han hade också kunnat leva med sin fru i lägenheten tidigare. Mannen blir tvungen att lämna lägenheten den 2 februari. Det har hyresnämnden beslutat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar