måndag 12 januari 2015

Här är den radikala imamen

UPPDATERAT
Han heter Farid Benyettou och jobbade på sjukhuset, som praktikant, dit terrorns offer fördes. Dock var han inte i tjänst just den dagen. Han har jobbat där sedan december och han var rådgivare åt terroristerna och är i samma ålder som dessa var. Han blev dömd till fängelse tillsammans med en av terrorbröderna. Han släpptes år 2011.

Men en sjukvårdare i Paris får och kan inte ha ett kriminellt förflutet. Dock kan vem som helst få en sådan examen, eftersom den är till nytta i många andra sammanhang. Farid Benyettou började sin utbildning år 2012 och kommer att få sin examen. Han arbetade på akuten som praktikant, men tog inte hand om terroroffren. Nu har han tagits ur tjänst av säkerhetsskäl. För bröderna fungerade han som den som sade sanningen. Han sade till dem att det fanns bevis i texterna i Koranen att det var bra att dö som martyr, att det var bra med självmordsattacker.

Farid Benyettou föddes 1981 i Paris i en fransk familj som ursprungligen kom från Algeriet. Han är en självlärd imam.

I Sverige finns Kista folkhögskola som utbildar i ledarskap inom islam. Men utbildning till detta har varit trögt eftersom det handlar om muslimers inre angelägenheter och staten skulle inte lägga sig i detta. Den första imamutbildningen var planerad till hösten 2014 och skulle förläggas till denna fria institution i Kista. Utbildningen skulle innebära att de 15-20 eleverna studerar arabiska, islamsk lag, Koranen och hadither (nedtecknad islamsk tradition). Både svenska imamer och lärda från Malaysia och England skulle ingå i undervisningen.

Här kan ni läsa hos Gudmundson om svenska martyrer, som har dött för att bli förhärligade och få uppleva paradiset. "Vi ska ej beklaga eller klaga. Vi ska säga grattis till brodern och hans familj. Må Allah acceptera honom. Matyrskap är det som vår älskade profet önskade sig tre gånger." Så skriver Ali Abdallah al-Ganas i en kommentar till någon som har dött i jihad. Han är före detta imam i Örebro och svåger till den radikala imamen i Gävle Abo Raad.
9.9.2015
Här kan ni läsa en granskning av imamerna och den stränga salafistläran som Gefle Dagblad har gjort.  De missionerar om att man måste gå tillbaka till 600-talets ursprungslära i islam. Kvinnor får aldrig lämna hemmet annat än i sällskap med män. Det är samma slags lära som finns i Saudiarabien. Detta missioneras nu i Sverige. Moskén i Gävle är sluten och ingen därifrån vill svara på frågor. Vad de sysslar med där är deras privata religion anser de. Det är deras ensak vad de tycker och tror. 
31.3.2016
Sorgligt nog tror nära släkting till imamen att det är okej att hota chefredaktören för Gefle Dagblad med döden för granskningen som har gjorts av vad som pågår i moskén i Gävle. Dessa människor begriper inte att det finns pressfrihet i Sverige. Här är granskningen av den islamistiska extremismen som har pågått under 2015 och 2016 i Gefle Dagblad. Religionsfrihet betyder inte att det är okej att förespråka terrorvåld. I morgon kommer en ny lag som innebär att terrorresor straffas med fängelse och även de som är inblandade i detta kan straffas. De som ger sig av på terrorresor är ofta grovt kriminella och detta ska inte understödjas av imamer i moskéer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar