fredag 9 januari 2015

En eller två galningar till

Ja så var det dags igen för nästa galning med automatvapen i Paris. Han lär ha dödat poliskvinnan i går och håller nu fem stycken gisslan i en judisk affär. Kvinnor och barn. 

Där lär det också röra sig om "närstående" till de bröder Kouachi, som jagas nordöst om Paris nu. Det förekommer uppgifter om en eller två tungt beväpnade terrorister i detta andra drama och att två är döda under skottlossning. Al Quida i Jemen lär ligga bakom detta. 

Det har åtminstone bröderna Kouachi sagt när de har kapat ännu en bil på sin flykt norrut. Bröderna är nu omringade. De är uppenbarligen beredda att dö som "martyrer" för sin tro. De är inte troende de är terrorister. 
15:04
Det är en man och en kvinna, som nu har blivit terrorister. Ja det är väl dags för en kvinnlig galning också. Här kan ni se de båda på bild.
17:34
Ja så blev det en blodig upplösning på det hela. Abattu. Det låter så definitivt på franska och det är det också. Och ännu mer så i Le Monde: tués. Dödade.
18:21
Den kvinnliga gisslantagaren, som är 26 år, uppges ha flytt. Intressant. Hur ska nu hela uppbådet förhålla sig till en kvinna? Eller är det bara desinformation? Flera i gisslan uppges vara döda. Närmare bestämt fyra stycken.
10.1.2015
Den 26-åriga "flickvännen" är fortfarande på rymmen. Jag skulle tro att terroristerna är överfallna av allt som har hänt i mänsklighetens historia. De påminner om Bonnie och Clyde, om vad som hände för tusen år sedan med krig mellan muslimer och kristna, om det virrvarr som finns numera i världen, när allt finns uppe på ytan och det handlar om för de levande att hantera detta. Det kollektiva omedvetna, som alltid vill leva med, som C G Jung sade. Det kan attackera en människa och få den att göra märkliga ting. Särskilt händer detta med människor som tror att de har full koll. Jag skulle tro att de döda terroristerna nu blir mycket förvånade över vad de möter på andra sidan. 
20:21
Jo som jag skrev där uppe så verkar det nu vara desinformation att hon var med i attentatet "flickvännen", som naturligtvis är gift på muslimskt vis, men inte på franskt. Hon sägs vara i Turkiet eller Syrien och ha åkt dit redan den 2 januari. Om nu detta är sant får vi väl veta så småningom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar