lördag 5 september 2015

Araber hjälper inte araber

UPPDATERAT
Nä det ingår inte i deras synsätt på andra människor. Det är kristendomen som är hjälpande som vill att vi ska vara barmhärtiga samariter. Under Ramadan hjälper araber andra araber men det ingår inte i kulturen. Inte på det sätt som kristendomen har genomsyrat Europa. Vi ligger 700 år före araberna där i vår utveckling av våra själar. Att vi kan känna medömkan för vår broder och syster. Och vi betraktar alla som våra bröder och systrar, inte bara närmaste släkten eller vår egen klan. Vi som knappast ens längre tror på Gud.

I år har 600 000 människor sökt asyl i Europa och fler lär det bli nu när tusentals tar sig vidare till Österrike varje dag. Arabländerna tittar på och tycker det är bra. Vad ska shejkerna och Assad i Syrien härska över när deras invånare flyr och landet blir öde? De tycker att det är bra att Europa invaderas. Ju färre invånare i deras egna länder, desto rikare blir de som är kvar. Så är synen. Färre får dela på större rikedomar.

Saudiarabien, Qatar, Förenade Arabemiraten, Kuwait, Oman och Bahrain. Dessa sex välmående arabiska länder tar inte emot en enda flykting. Istället tittar de på och Saudiarabien intar Jemen. De har beväpnat IS och hjälper till att göra katastrofen i Syrien ännu större.
6.9.2015
Israel vill inte heller ta emot några syriska flyktingar. Landet är helt enkelt för sårbart och kan inte ta hand om dem. Araber och judar går som vi vet inte så bra ihop.


Det här är en skärmavbild av Svenskan i dag. Men bilden är redan förlegad.
I år är flyktingströmmen dubbelt så stor som under 2014.
Dock som historiskt dokument duger den. 

1 kommentar: