torsdag 24 september 2015

Den elake Allah

UPPDATERAT
Önskerubriken för kvällstidningar som Aftonbladet är att svenskar har blivit ihjältrampade i Mecka. Nu kan de inte skriva det ännu åtminstone, men det lär hända inom en snar framtid eftersom det är så många som åker till Mecka på pilgrimsfärd. Det ingår om man är muslim och de blir som bekant fler och fler i vårt land. Pilgrimer har trampat ihjäl varandra nu igen. Det sker lite då och då för det är så många som trängs runt den där stenen som är inmurad i hörnet på den heliga platsen Kaba. Det är antagligen en meteorit, som dyrkas för att den föll från himlen.

Jag gillar inte religioner utan bara personlig andlighet. Jag tycker att mänskligheten borde gå förbi det stadium där människor följer ledare och slutar tänka själva. Det gäller även politiska övertygelser, där trossatser också spelar stor roll. Tyvärr har de flesta människor varken tid, möjlighet, ork eller ens utbildning för att kunna ta reda på själva hur det står till i världen. Därför ser det mörkt ut för planeten jorden. Vi överöses ständigt av tyckanden från de som tror (sic!) att de vet. Inte nyttigt. Och utvecklingen inom ekonomi och teknik går mycket fortare än vad politiker eller religiösa ledare har möjlighet att tänka.

Det som hände i Mecka nu var inga olyckor. Det är självklart att när man låter ett par miljoner människor trampa runt så händer det något sådant här ibland. Nu var det tågen som var försenade till Mina och då utbröt panik och kaos i trängseln. Minst 700 människor dog. Så där är människor i flock, något mindre tänkande än djur. För djur försätter sig inte i liknande situationer eftersom de inte kan tro på någon Gud. Var det nu Allahs fel att det gick som det gick? Och är denne gud då ond? Nej då. Det är människor som åstadkommer vad som än går fel på här jorden. Inte någon gud.
18:47
Det var tydligen i samband med satansstening som det hela inträffade. När pilgrimerna rituellt ska kasta sten på satan. Kanske dags att upphöra med den riten åtminstone? Pilgrimerna ska samla ihop 70 stenar att kasta mot en mur och sedan är det dags att offra ett får. Samma sak att mänskliga dödsoffer har krävts har inträffat år 1990, 2004 och 2006. På samma plats i samband med satanssteningen. För mycket folk på fel plats förmodligen.
26.9.2015
Det var ödet. Detta gick inte att undvika. Det säger Saudiarabiens stormufti. Han är den högste religiöse ledaren i landet. Ursäkta att jag skrattar men det påminner mig om sagorna i Tusen och en natt, som jag läste som liten. Tankesättet är detsamma. Så han lyfte skulden från Saudiarabiens inrikesministers axlar och lade detta på ödet. Tänk om ärkebiskopen i Sverige skulle göra detsamma när det inträffade någon stor olycka eller en moské brann ned. Ödet! Ingens fel. 
20:03
Som på beställning brinner västra Europas största moské i London. Ödet kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar