söndag 6 september 2015

Storbritannien vill lämna EU

UPPDATERAT
Nu väger det över i Storbritannien där 51 procent av befolkningen vill lämna EU. Landet ska rösta om detta, datum är inte bestämt ännu. Senast 2017 blir det, men troligen 2016. Premiärminister Cameron ger datumet i oktober. Om flyktingkrisen blir ännu värre kan 22 procent tänka sig att ändra uppfattning och vilja lämna EU. Då skulle en stor majoritet av befolkningen vara för detta. Och flyktingkrisen kommer att bli värre. 

Engelsmännen tycker också att deras premiärminister är mycket bättre på att hantera denna kris än vad Tysklands Angela Merkel är. Omkring 3 000 syrier är de flesta beredda att acceptera som flyktingar i landet. Men inte fler. Sir Bob Geldof har dock sagt att han är personligen redo att ta emot fyra syriska flyktingfamiljer i sitt hem. Men de flesta engelsmän skulle inte bli så glada ifall en flyktingfamilj flyttade in som granne till dem. Bara 16 procent säger att de skulle bli glada över detta.
Här kan ni se hur många som väljer olika länder i Europa.
Flyktingar gillar Sverige mest år 2014.
Ännu mer lär det bli så i år. Grattis till förstaplatsen!
Skärmavbild från The Telegraph

11:38
Premiärminister Cameron säger att han är beredd att ta emot 15 000 flyktingar från Syrien. Men också att han vill ha militära insatser mot IS om en månad. Dessutom vill han få bort flyktingsmugglarna. Både Assad i Syrien och IS betecknas som "onda". Så precist skulle väl aldrig vår egen statsminister våga uttala sig. I dag ska Stefan Löfven hålla tal om flyktingsituationen och om EU:s ansvar. Han kommer att tacka alla som ställer upp och vädja om mer av folket i Sverige, enligt Aftonbladet. Evenemanget börjar klockan 16 på Medborgarplatsen i Stockholm. Nära 3 200 människor sökte asyl i Sverige förra veckan. Orkar vi verkligen ta emot fler? Det blir ungefär 150 000 per år om trenden fortsätter. I Västerås bor exempelvis drygt 133 000 människor. 
17:33
Flera tusen människor kom till Medborgarplatsen skriver Norran. Inte så många således. Kring 30 000 hade sagt att de skulle komma, anmält sig på facebook. Inte så stor entusiasm då. Stefan Löfven höll sitt väntade känslomässiga tal. Och en polis uppskattade antalet människor på Medborgarplatsen till 15 000. Hyggligt ändå med tanke på höstvädret.
7.9.2015
Nu har jag suttit och räknat paraplyer och inte kan det har varit 15 000 på Medborgarplatsen. Norran hade nog mer rätt som skrev flera tusen. Men medierna tar till en "polis" som räknar. Att ljuga för den goda sakens skull. Det har förekommit fler gånger i historien. 
Skärmavbild från Daily Mail

2 kommentarer:

 1. Kul att du återkommit med din blogg...Håller med dig i det mesta och kollar bloggen
  varje dag.Tack för dina synpunkter !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Svante1. Jag gjorde uppehåll för att min sambo var dödssjuk i cancer. Men till slut började jag igen för jag behövde ha något annat att koncentrera mig på än sjukdom och förintelsen av den fysiska kropp min sambo hade. Det tog all min tid annars. Han dog den 5 december förra året. Eftersom vi var ett par i nästan 31 år och har två söner tillsammans så går naturligtvis sorgen aldrig över. Men livet går ändå vidare. Trots allt. Värst är det för yngste sonen som är 20plus.

   Radera