lördag 12 september 2015

Flyktingar affärsidé för kommuner

Aftonbladet har gått igenom kommunerna för att påvisa hur dåliga vissa är på att ta emot flyktingar. Så orättvist fördelade de är. Det är inte riktigt sant för vissa kommuner ser detta som ett sätt att klara sig som den kommun de är. De får massor med pengar för varje flykting av staten under ett par år och tar de emot riktigt många så blir de åtminstone temporärt rika. 

På Värmdö vet jag att kommunen kan placera flyktingar någon annanstans och betala för dem där för här ute är det för dyrt. Inte har kommunen råd att köpa in bostäder för att placera flyktingar här och någon entreprenör dyker sällan upp som vill att flyktingarna bor här. Förutom då flyktingbarn, som har placerats här, för de är kassakor även för entreprenörer. När de betalas med ett par tusen kronor av staten per dygn. Allt handlar om pengar även i vänsterstyrda kommuner. Detta förtigs.

I Nacka har kommunen en del bostäder som har köpts in för länge sedan för att vara till för de lite bemedlade. Jag känner till en lägenhet i Jarlaberg där olika svarta familjer placeras. Det är inte så dyrt för kommunen att ha dem där. 

Aftonbladet räknar också på de nyanlända inte på de andra som redan bor där.  Malmö som består till hälften av invandrare skulle ha tagit emot åttiofyra personer mindre som nya flyktingar om det hade varit rättvist. Vad är det här för sätt att räkna? Det är som om dagisfröken stod och predikade för treåringar om det moraliskt rätta att göra. Vad spelar det för roll när Malmö redan är översvämmat av problem på grund av långvarig invandring. Dessutom vill säkert många bo där det känns som hemma i Mellanöstern.

Med enkel statistik går det att förvrida verkligheten och det hjälper de nya datarobotarna till med, för då behöver inte ens en journalist sitta och gå igenom siffrorna för hand, utan det är bara att knappa in och så tar det sekunder så har tidningen detta i sin hand att publicera. Tekniken som hjälpmedel för att fördunkla verkligheten. Tryck detta rakt in i tidningen bara och tryck upp det under ögonen på de styrande. Statsministern begriper ingenting av detta utan kommer att premiera sättet att räkna. Och bestraffa de "dåliga" kommunerna. Det har han lovat redan förra året. 


Redan 2011 kände Fatima Obaid det så. Här kan ni se vad hon säger. 
Hon bor fortfarande i Malmö med åtta andra araber i samma lägenhet.
Enligt folkbokföringen. 


2 kommentarer:

  1. Du som journalist och jag som gammal gymnasielärare fruktar för vårt framtida Sverige.Våra politiska broilers kommer att föröda vårt land om ingen vågar ta tag i problemen

    SvaraRadera
  2. ANNA KINBERG BATRA var i gårdagens Agenda helt omöjlig att komma åt för intervjuaren Camilla Kvartoft, i synnerhet när hon skulle förklara varför flyktingfördelning medelst tvång var bra för länder i EU men inte för svenska kommuner ...

    SvaraRadera