fredag 4 september 2015

Vilken satans snyftkampanj

UPPDATERAT
Lille Aylan 3 år (fast egentligen heter han Alan säger släkten) förevisas på bilder och alla medier kör snyftkampanj om flyktingarna som dör när de flyr. Expressen låtsas att dom är känsliga och ber om ursäkt för att de publicerar bilden av den döde lille pojken på stranden. Jag har sett den bilden förut. Den publicerades åtminstone i utländska tidningar för länge sedan när andra barn drunknade på samma sätt. Det har hänt hela tiden sedan oroligheterna startade, sedan Syrien blev en krigshärd. Sedan halva befolkningen drabbades. De var kring 22 miljoner från början i landet. Så många är de inte längre.

Allt beror av stormaktspolitik. Ryssland skickade nyss styrkor till Syrien för att slåss på diktatorn Assads sida. Västvärlden är rädd för att ingripa för mycket. Och IS har grepp om allt större delar. Ett hopplöst inbördeskrig mellan araber. Och en del tittar på och tycker att det är rätt och lagom att de dödar varandra. Världen är vansinnig. Mer så än den någonsin har varit och under tiden ska vi ta hand om de som överlever. Nä, nu får det vara nog någon gång.

Jag har ingen som helst lust att se också Europa dras in i detta elände mer än det har gjort nu. Sverige har verkligen tagit sin del av flyktingbördan. Vi är så snälla som om vi vore mormor till hela världen. Och visst ska vi ta hand om barnbarnen även om de bor i varje rum i huset. Och vi själva går på knäna och blir fattigare och fattigare nu när vi har en regering som ska höja skatterna med 60 miljarder medan experterna säger att det behövs 100 miljarder i höjningar av skatten så att vi hamnar på samma nivå som innan borgarna började sänka den. 

Jösses vad jag längtar efter att någon ställer sig upp och säger som det är för en gångs skull och att politik inte går ut på att hacka sönder motståndaren eller för journalisterna i detta land att snyfta sig igenom artiklar. Lena Mellin på Aftonbladet som brukar vara en genomskådande människa skriver ett snyfttal åt statsministern. Precis som om han inte kunde det själv. Utrikesministern gråter i TV när bilden av den lille döde Aylan visas. Vilken helvetes snyftporr gjord på ett dött barn.

Sifo presenterar samtidigt en undersökning som säger att en tredjedel av svenska folket har fått nog nu. Inte fler flyktingar utan färre vill dessa ha. Medan 31 procent vill ta emot lika många som i dag. Hur många är det? Är det 3 000 i veckan som har kommit nu? Senaste veckan. Eller hur många är i dag? Vet människor det? Förmodligen inte. De håller upp ett finger och går efter vinden. Kör på bara. Snyfta mera i TV, radio och tidningar. Detta ska pågå hela veckan. Fem miljoner har redan kommit in i bidrag. Vart tar pengarna vägen då? Hur mycket hjälper detta ens de 3 000 flyktingarna från den här veckan i Sverige? Var och en i Sverige ska ta en flykting i handen. Det är vad som behövs. Vi ska ge upp våra egna liv för att ta hand om hela världen. Låt oss göra detta. Vad händer då? Kan ingen tänka längre? Är vi känslomässiga träsk allihop, hela folket?
17:41
Jo drottning Siliva har också stämt in i snyftkören nu. Det måste hon göra. GP fick scoopet här eftersom hon befinner sig i Göteborg. "Kan vi ta hand om bankerna kan vi ta hand om dessa flyktingar", sade hon och citerade Angela Merkel. Inte sjutton ville vi ta hand om bankerna, men regeringen och politikerna tvingade oss och gjorde oss fattiga på 90-talet när Bengt Dennis ex-chefredaktör på DN, höjde räntan till 500 procent. Jävla galning. Han blev tyvärr Riksbankschef för att han var sosse och fast han hade lovat att stanna på DN, men det fina jobbet hade han inte trott att han skulle få.

Drottning Silvia fortsätter: "Det är klart att det är en stor finansiell belastning, men vi ska komma ihåg att det är inte länge sedan som många lämnade dåliga förhållanden i Sverige för att söka ett bättre liv i USA." Jo det är väldigt länge sedan. Före min och mina föräldrars tid och de som lämnade Sverige fick minsann inte något serverat på ett smörgåsbord. De fick slita för brödfödan. Läs Vilhelm Moberg! Det går inte att jämföra på samma år eller årtionde ens. Under tiden har de som var kvar i Sverige, som min mormor och morfar, som var egendomslösa torpare byggt det här landet. Eller som min farmors far som var med och beslutade bygga järnväg till Västerås från Stockholm. Det går inte att jämföra den här situationen med hur det var för hundra år sedan i Sverige. För sjutton drottningen! Läs på!
5.9.2015
Ännu mer tragiskt är att pappan, som förlorade hela sin familj: Alan plus en bror till honom och mamman till barnen, hade inte behövt fly. Han var frisör i Turkiet och de hade bott där i tre år. Men han hade dåliga tänder och behövde ett implantat. I Sverige hade han fått det nästan gratis (vilket sådana som jag inte får, kostar skjortan för oss) för det får asylsökande och illegala. Nu säger han att han tänker stanna i Syrien, detta land som han hade lämnat med familjen. De behövde aldrig lämna Turkiet för de bodde redan där, men det var ett äventyr menade pappan de skulle ge sig ut på för att komma till snälla Sverige. Där hägrade paradiset.

Här skriver Brendan O´Neill i The Spectator den 3 september detsamma som jag tycker: "Den globala spridningen av detta foto - som finns på förstasidan på Independent Today och inuti The Guardian och som också har blivit ett "meme" (ungefär information med attityd) genom gråtande twitterinlägg - försvaras som ett sätt att väcka medvetenhet om migrantkriserna. Snälla rara. Det liknar mer ett snuff foto (där någon har mördat och fotat sedan) för progessiva, dött-barn-pornografi, inte ägnat att starta en seriös debatt om migration på 2000-talet utan att locka fram en självbelåten känsla av sorgsenhet bland västliga observatörer."
9:49
Det var systern i Kanada som hade skickat de 36 000 kronor som behövdes för en två mil lång färd över havet. De kom 500 meter när båten tog in vatten i mörkret och dåliga vädret och bara pappan kunde simma, inte de andra. De kunde inte ta sig iland. Pappan hade byggjobb i Turkiet, men kunde inte försörja familjen på den lön han fick. Tänk om de hade fått hjälp då i Turkiet. Av de som nu skänker miljoner till olika organisationer i Sverige till exempel.
7.9.2015
Här kan ni läsa att 3-åringens faster skyller på sig själv för familjens död. Tima Kurdi som bor i Kanada skickade pengarna så de kunde ta båten. Men borde inte pappan eller mamman ha tagit ansvar för barnen? Hur mycket hade flytvästar kostat? Här kan ni också se Sky News där fastern framträder och berättar att hennes bror behövde "teeth implant".


Bild från Migrationsverket
Tryck en gång på den så blir den större


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar