onsdag 16 september 2015

En förljugen karta

UPPDATERAT
Aftonbladet publicerar en karta som ska visa de farliga flyktingvägarna till det trygga Europa. En märklig karta för enligt den är halva Afrika och Mellanöstern på väg till Europa, men de når aldrig fram. Inte en enda flykting kommer till Sverige enligt kartan. Ingen till några andra länder heller utom då Frankrike, där de flyende vill till England, men aldrig når fram. De vill inte stanna på vägen. Farligt är det i Europa genom Tyskland och Danmark. Detta måste vara den mest förljugna kartan någonsin över vad som pågår i världen. Inga siffror heller utan bara små rörliga prickar, som rör sig mot det underbara paradiset Europa. Längs de "farliga" flyktingvägarna.

Och vad ligger bakom den? Varför finns dessa flyktingvägar? Först och främst överbefolkning, som har pågått i många år och sedan inbördeskrig av olika sorter både i Afrika och Mellanöstern. Västvärlden har försökt att avhjälpa svält och medicinsk nöd, men hur ska det vara möjligt när kvinnorna föder barn på barn. Här skrev jag om Somalia redan för fyra år sedan om en kvinna som klagade över att hon "bara" hade fem barn kvar för hennes sjätte hade dött. Hur befolkningen hade ökat tre gånger om sedan 60-talet. Tänk den utvecklingen i Sverige. Vad hade hänt? Hade vi haft kvar vårt välstånd? Men överbefolkningen är tabu att diskutera. Det har inte gjorts sedan 70-talet. Ju fler människor på jorden desto bättre. Är det?
13:28
Och fortfarande tror människor att det är några slags lyxresor de åker på till det underbara landet Sverige så därför blev det bråk på Bert Karlssons flyktingboende Stora Ekeberg utanför Skara i går natt. Tre familjer som kom i går hade blivit ilurade att de skulle få egen lägenhet eller eget hus. De ockuperade en buss och andra boende blev sura och till slut bråkade ett hundratal personer. Men Bert Karlsson säger att det här är vardagsmat. Det händer varje dag. Och det är mer bråk i en korvkö än på hans boenden. Tro det. Det bor kring 400 på det gamla sanatoriet Stora Ekeberg. 
18:49
De senaste sju dagarna har Migrationsverket tagit emot 5 214 flyktingar som har sökt asyl. Det är ett rekord för alla tider. Ifall inte Ungern och andra länder hade stoppat flyktingströmmen skulle denna veckosiffra ha blivit kring 50 000 under de fjorton veckor som återstår av året. Vi får vara tacksamma för att inte heller Tyskland klarade av strömmen. Och att detta stoppas upp nu. Prognosen var 80 000 asylsökande i år. För hela året. Håller säkerligen inte.
De gula prickarna är flyktingar som vill till Sverige och England.
  De är rörliga på kartan.
En liten ström
går genom Europa för att komma till det trygga England eller Sverige.
Inte ens Tyskland duger enligt kartan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar