torsdag 10 september 2015

Lotta Gröning tycker att sd ska vara med

UPPDATERAT
Hon menar i en krönika i Expressen att det går inte att uppföra sig som statsminister Stefan Löfven nu har gjort. Han genomför förändringar utan att fråga någon, utom de han regerar med. Han har kallat till samling för Sverige och de borgerliga är inte heller tillfrågade när han höjer ersättningen till kommunerna till 125 000 per flykting från de drygt 80 000 de fick tidigare. Så mycket pengar får knappast ens de pensionärer som har jobbat hela sitt liv i Sverige i grundpension. Men nu ska varenda flyktingkommun få detta per person. Kostar inte mer än någon miljard påstår regeringen.

Det lär väl komma ungefär 150 000 asylsökanden i år till Sverige - 80 000 har redan kommit - och de kommer alldeles säkert att kosta många miljarder för både stat och kommun. Det verkar som statsministern har börjat uppföra sig som en diktator. Demokratin är redan åsidosatt för DÖ gör att regeringen kommer att få igenom sina förslag vad än de borgerliga tycker. De har lovat i förväg att godkänna allt. När till och med Lotta Gröning, uttalad vänsterdebattör, tycker att det bara är ett spel för gallerierna som Stefan Löfven sysslar med då har det gått långt. Hon tycker att också sd borde ha fått vara med nu när det kallas till nationell samling. Statsministern skulle ha haft råd att bjuda till lite, menar hon. När Stefan Löfven låtsas att partiet inte finns så får partiet ny näring, säger Lotta Gröning.

Jo det lär visa sig i kommande opinionsiffor och gör det redan. I dag kom den andra undersökningen där sd blir största parti. Det är norska Sentio som har genomfört denna och den gjordes mellan 3 till 9 september. Sd får 26,5 procent, s får 24,1 procent, moderaterna 19,8 procent och alla de andra partierna ligger under tio procent. Kd under riksdagsspärren på 2,6 procent.
11.9.2015
För övrigt noterar jag att regeringen vill att vi slutar att ge till tiggare och istället ger till organisationer i deras hemländer. Ja det är väl självklart när vi nu måste ta hand om alla flyktingar. Tiggare är medborgare i EU och ska få hjälp hemma. Tiggare ska heller inte få lov att bygga bostäder var som helst eller skräpa ned. Säg det till de som har ockuperat en tomt i Malmö sedan länge och får hjälp från jurister att stanna kvar.
12:34
Här kan ni läsa om hur trevligt det är på rastplatserna längs vägarna i Västmanland. Det kostar hundratusentals kronor att städa efter EU-migranterna. På Råby rastplats har en stor grupp bott under hela sommaren. Trafikverket vill stänga rastplatsen helt. Men det drabbar ju vanliga trafikanter. Dock blir det ohållbart som det nu är. 

3 kommentarer:

 1. Andra undersökningen skall det väl ändå i rättvisans namn vara!
  Ypugov hade väl SD störst för ett tag sedan!.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det stämmer att YouGov hade sd som största parti. Men då klagade ju de på att den opinionen var självrekryterad. Här kan de väl klaga på att det är ett norskt institut som har dessa siffror. Här skrev jag om att sverigedemokraterna blev största parti: http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2015/08/sverigedemokraterna-storsta-parti.html

   Radera