måndag 28 september 2015

Arton mord på sex veckor

UPPDATERAT
Jag ha räknat morden i Sverige sedan i somras. Fem personer mördades i vecka 34. Då inträffade Ikea-morden. En asylsökande utförde dessa. Fyra kvinnor mördades i vecka 37. En kvinna i Karlskrona, en i Haninge, en i Sundsvall och en i Årsta. Det femtonde mordoffret på fem veckor blev en 18-åring i Söderhamn, en syrier som invandrat föll offer. En svensk 17-åring utförde detta så det blir rasistiskt. Det hände i vecka 38. Mord nummer sjutton inträffade i Strömsund och en eritrian är anhållen för detta mord på en kvinna. Det senaste mordet som blev det artonde på sex veckor var i går i Karlskoga där en man kördes ihjäl avsiktligt. Sex av morden misstänks utförda av invandrare. Kanske fler, men det är vad som har framkommit hittills. Arton mord på sex veckor blir kring 150 mord om man sträcker ut det till årsbasis. Men kanske är morden färre på vintern? Eller är detta ett trendbrott gentemot de 70-110 som enligt tidigare årsstatistik inträffar i Sverige?
4.10.2015
Två misstänkta mord denna vecka 40. Ett i Strömstad, knivskärning av man i 40-årsåldern och ett i dag i Skåne, en kvinna i 60-årsåldern hittades död ute i naturen. Mord 19 och 20 på sju veckor. Och en 28-årig man hittades död i Ängelholm. Misstänkt mord 21 på sju veckor. Tre mord per vecka verkar hålla i sig.
19:18
En man i 25-årsåldern blev skjuten med tre skott i Gårdsten , livshotande skadad. Vi hoppas han överlever så att han inte blir mordoffer nummer fyra den här veckan. 
5.10.2015
Här blev det ett mordoffer till: en man i 30-årsåldern skjuten i sitt hem i Råå i Helsingborg vid 23-tiden i går. Således 22 mord på sju veckor. Statistiken håller sig på drygt tre mord per vecka.
8:58
Mannen som blev skjuten i Gårdsten dog också. Ett mord till denna vecka 40 således. Fem mord den veckan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar