fredag 18 september 2015

Europa stänger gränserna

UPPDATERAT
Kroatien stod ut med 9 000 som tog sig över gränsen på 48 timmar. Sedan fick det vara nog. Gränsen stängs. Det är länderna på Balkan som räddar resten av Europa från dessa emigranter varav huvudparten är män. Kring 80 procent är män som tänker sig ett bättre liv i Europa än i deras hemländer. Situationen gör att opinionen svänger snabbt. Det går alltid att i teorin vara för att ta hand om alla människor, men i verkligheten vore det naturligtvis självmord av exempelvis USA att släppa in alla invandrare söderifrån, som ville till landet. Men exakt detta har förespråkats nu i svensk politik. Ända fram till i går ungefär. 

Tysklands Angela Merkel har setts som flyktingarnas skyddsängel när hon för bara en vecka sedan sade att Tyskland kan ta emot en miljon i landet, men si det gick inte när München översvämmades av 50 000 flyktingar. Då stängdes gränserna. Och då har Tyskland ändå genomfört lägre löner för jobben, vilket Stefan Löfven i Sverige naturligtvis inte kan göra som gammal fackpamp. Och de har lättare att bygga hyreslägenheter för det är färre regleringar och därmed enklare. Permanenta uppehållstillstånd förkommer först efter många år i Tyskland. Här blir alla svenskar omedelbart.

Det står mellan välfärd och att ta hand om alla som vill hit. Kan alla få del av samma välfärd genast? De asylsökande klagar redan över de dåliga förläggningar som finns i exempelvis Dalarna, som har fått en ökning med över 40 procent migranter sedan den 1 juli i år. De som kommer inkvarteras i övergivna hus, som har stått tomma i många år, men som har renoverats för att bli tillfälliga bostäder. Samtidigt står en del boenden tomma också för att byråkratiska processer gör att de inte kan användas. Boverket vill inrätta tillfälliga moduler som bostäder, men det skulle göra utanförskapet i boendet permanent. Men det tycker bostadsminister Mehmet Kaplan, som föreslog detta för flyktingar redan i februari i år. 
8:30
Resten av medierna har vaknat nu och har artiklar med liknande innehåll som ovan. Här kan ni läsa. Och här. 
9:38
För övrigt såg jag Henrik Arnstad i debatten i går i SVT. Riktigt pinsamt! Han lever i 30-talet vilket vi som kan tänka har upptäckt för länge sedan. Detta är inte 30-talet utan 2015. Men han har ännu inte insett detta. Det är en helt ny situation, vilket sades från dansk sida i debatten. Här skrev jag senast om honom. Nedan en fin bild av honom iklädd tröjan med No pasaran. De orden brukar extremvänstern Revolutionära Fronten avsluta sina tal med. Från 30-talet det också. Jag hoppas vi äntligen är klara snart med 30-talet i Sverige och kan förflytta oss till nutid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar