onsdag 23 september 2015

Bara hälften söker asyl

UPPDATERAT
Av de 1 500 som kom varje dag till Skåne i förra veckan sökte bara hälften asyl. Resten försvann. De blev transitflyktingar genom Sverige eller också gick de under jorden och togs med av andra invandrare. Eller svenskar. Ingen vet. Det går inte att hålla koll på människor som inte självmant ger sig till känna. Vi har inga gränskontroller. Människor kan komma och gå som de vill och de fick åka gratis med SJ genom landet utan att behöva visa upp något ID-kort. 

Mottagningssystemet i hela Europa har kollapsat när länder släpper igenom flyktingströmmarna. Både avtalen om flyktingmottagande och överenskommelsen om gränsfrihet inom EU har i ett slag blivit värdelösa och gäller i praktiken inte längre. Detta för att EU:s yttre gräns mot omvärlden inte längre fungerar. Det blev snabbstopp till slut när länderna innanför den yttre gränsen satte in gränskontroller. Men fortfarande kommer kring tusen varje dag till Sverige som söker asyl. Hur många som kommer allt som allt vet ingen. Mellan 500 och 1 000 flyktingar har kommit dagligen nu till gränsen i Torneå i Finland. Det säger en del om genomströmningen och att antalet flyktingar är mycket stort.

Över tusen personer sökte asyl på tisdagen igen i Sverige. De betyder att vi kommer att få ta emot kring 90 000 nya asylsökande till årsskiftet om inte EU:s yttre gräns kan fungera och detta fortsätter. 
15:40
Och här framträder folkpartisten Cecilia Wikström och säger att vi måste importera andra länders befolkning för att klara oss i framtiden. Men vi behöver knappast importera ettusen personer per dag. Det blir en alltför stor belastning ekonomiskt då får istället andra folkgrupper betala detta. Dessutom klarar sig de flesta pensionärer själva. Det är ett fåtal som behöver hjälp. Tidigare har vi aldrig behövt  importera oändliga skaror från andra länder. Hur kommer det sig att det behövs nu? Det är ett mantra som upprepas ständigt av politiker och varför måste Sverige ha så många nya invånare när inte våra grannländer behöver detta?

Bild från Migrationsverket

Bild från Migrationsverket den 13 oktober 2015

1 kommentar:

  1. " Tidigare har vi aldrig behövt importera oändliga skaror från andra länder. Hur kommer det sig att det behövs nu? Det är ett mantra som upprepas ständigt av politiker och varför måste Sverige ha så många nya invånare när inte våra grannländer behöver detta?"

    Ja det har jag ocksa undrat over. Ar det inte konstigt att de borjade saga det nu, nar flyktigstrommen eskalerade?
    Och varfor har de inte sokt efter arbetskraft tidigare? Gett goda villkor till de som har de kvalifikationer som Sverige behover?
    Av de som kommer nu, hur manga har erfarenhet och utbildning i just de yrkena vi behover folk till och varfor har det inte satsats pa battre utbilding av svenskar i Sverige?

    SvaraRadera