torsdag 10 september 2015

Refugee Air Let them fly

UPPDATERAT
Emad Zand och Susanne Najafi framträdde nyss i SVT:s Gomorronprogram med sin entreprenörsidé att forsla flyktingar med flyg till Sverige. De ska ta med sig flyktingar som absolut har asylrätt och se till att de kommer till Sverige. De har ännu inte något flygplan för de startade detta bara för några dagar sedan. Men allt är på gång. Flera hundra arbetar med detta. Vanliga flygbolag tar inte med flyktingar för de kan inte kontrollera deras resehandlingar, de har inte fått asyl redan på plats. Men den här organisationen menar att de kan göra detta genom organisationer, biståndsarbetare som redan finns i flyktingarnas länder. 

De har redan framträtt i TV4 för i dag är deras stora mediedag. De kan hittas här på facebook. Det finns miljoner flyktingar och nu går frivilliga ut och tar initiativ till att Sverige ska få ännu fler att ta hand om förutom de som kommer genom Europas länder. En luftbro från Jordanien, Libanon eller andra närliggande länder till Syrien lär få hit ännu fler än nu. Jag hoppas de lyckas för det kommer snabbt att visa hur lite resurser vi egentligen har i Sverige. Det kommer inte att gå att upprätthålla den organisation som ger flyktingar bostäder och rimliga villkor. Inte om entreprenörer tar hit ännu fler. Emad Zand, som kom hit som flykting när han var tre, är så känslomässigt berörd att han vill hjälpa till. Det är hedervärt, men Sverige kan inte ta hand om miljoner flyktingar. Det lär snabbt visa sig.
8:18
Samtidigt visar en ny mätning som Aftonbladet låtit göra att sverigedemokraterna är Sveriges näst största parti. Inte så märkligt. Människor är inte dumma nog att gå på all propaganda. Inte numera. Mätningen är gjord den 2 till 9 september under den största propagandan för flyktingar någonsin i alla medier. 

1 kommentar:

  1. Kanske många som sett denna film, "Everyday Life in Sweden" gjord av Helena Kullberg på migrationsverket 2014, tycker att Sverige är ett bra val? Den ligger på YouTube och kan ses av hela världen. https://www.youtube.com/watch?v=EMCUgaoy8vc
    Sängen och toalettbordet 2 min in i filmen är imponerande. Så här fint får alla det i migrationsverkets Sverige för hela familjen. Inte har vi några resursproblem?
    Pops

    SvaraRadera