tisdag 8 september 2015

Malena Ernman tar in tjugo flyktingar i sin lyxiga våning

UPPDATERAT
Flyktingarna från Syrien kommer att få bo i ljusa etagevåningen högst upp i huset, full med antikviteter, på Kungsholmen. Mycket är också 60-tal och dansk design. Malena Ernman är en riktig ängel för alla som flyr. Och nu har hon bestämt sig: de får bo hos mig säger hon. Hon har sin bostadsrätt mitt i stan och dessutom lantstället i Stockholms skärgård, där ännu fler kan få bo. Sammanlagt kan hon och maken Svante Thunberg ta in kring hundra flyktingar. Deras döttrar applåderar. 

Nej då. Ovanstående är inte sant. Det borde vara sant för om alla svenskar tog in hundra flyktingar var i sina hem vore det ingen flyktingkatastrof. Vi är 9,5 miljoner och det skulle betyda att många miljoner fick plats i våra lägenheter, villor och sommarställen. Vi borde bli änglar allihop. Det vore fantastiskt. Dessutom skulle vi kunna bygga ännu fler bostäder än nu så att vi alla kunde ha det mysigt tillsammans. Vi kan betala!

Nej då detta är inte sant. Inte ens att vi har råd. Vi kan inte betala. Det skulle betyda att flyktingarna fick det illa ställt och vi också. Istället twittrar Malena Ernman om att romanfigurerna ur Vilhelm Mobergs böcker Karl Oskar och Kristina var de som införde sharialagar i USA på sin tid. Detta är sant. Att hon gör detta. Det är ett fullkomligt obegripligt påstående, som hon inte förklarar. Det måste komma ur något förvridet godhetens hat. Mot den tidens svenskar eller tydligen Vilhelm Mobergs romanfigurer. Mycket underligt.

Skärmavbild från Malena Ernmans twitter

Nej vi lär nog aldrig få se de välbesuttna hjälpa till på något konkret vis. Det går bra att skriva på upprop och lämna gamla avlagda kläder till flyktingarna, men att ta hand om dem rent reellt nej det är naturligtvis omöjligt. Jag förstår det. Det skulle i ett slag beröva oss vår operaprimadonna. Hon skulle bli heltidsanställd av flyktingarna istället och få betala för det. Kära välbesuttna ni behöver inte. Men ta hit så många flyktingar som möjligt statsminister Stefan Löfven. Desto rikare blir de "gamla svenskarna" för klasskillnaderna kommer att bestå för evigt och vi får det som det var i början av 1900-talet: en mycket rik överklass och så en underklass av mycket fattiga. Det är väl så ni vill ha det?

Malena Ernman har satsat sina pengar på Xerxes istället. Och den operan av Händel spelades på Artipelag i Värmdö. Nära till sommarstället. Det ligger på Ingarö är av lärkträ och omgivet av träterasser i olika nivåer och med en gavel av glas ut mot havet. Lyxigt och det är maken Svante Thunberg, som har fått utlopp här för sina arkitektdrömmar. Köpt för fem år sedan för drygt 3,8 miljoner. Är säkert värt kring 10 miljoner nu. Men naturligtvis ska familjen behålla sitt lyxiga sommarställe. Självklart!
25.12.2015
Nästa år får Malena Ernman ta emot årets Martin Luther King-pris för hennes outtröttliga engagemang för alla människors lika värde. Det är ett kristet pris, som delas ut till henne. Hon betecknas som en "orädd debattör, som tar stora risker genom ett uthålligt arbete på sociala medier". "Hon tvekar inte att agera på orättvisor och rasism."

Jo man kan ta sig för pannan. Hon har jobbat på sitt varumärke menar väl de kyrkliga? Ungefär som andra artister. Martin Luther King-priset ska låta andra stå upp för godhet precis som Martin Luther King gjorde. My God! Han var präst och arbetade för att de svarta i USA skulle få medborgerliga rättigheter, vilket de inte hade på 50-60-talet i USA. De svarta är jämlika sedan århundraden i Sverige. Jag minns den förste svarte mannen vi såg i min barndom i förorten Björkhagen i Stockholm. Det var på 50-talet. Vi tyckte han var så intressant och spännande. Så han fick en beundrande barnaskara efter sig. Och så har vi svenskar tyckt sedan dess. Dock är det svårt att ha råd för landet Sverige att ta emot hela världens befolkning. Så nu har det tagit stopp. 

Den 18 januari får Malena Ernman ta emot detta pris i Norrmalmskyrkan i Stockholm. Det här är väl den nya kyrkliga policyn att belöna de vita, som ser ned på vita människor som bebor detta land. Omvänd rasism. Alla är vi inte lika inför Jesus. Och han var inte vit. Nä han favoriserade mörka och judar. Väl? Fick dock inte jag lära mig i konfirmationsundervisningen. Människors lika värde betyder  att ingen folkgrupp ska favoriseras. Men Sverige har gått väldigt långt där med att favorisera de utifrån kommande, särskilt då ensamkommande flyktingbarn. Men de kostar så mycket så nu har vi inte råd längre. Sverige trodde det skulle komma kring 8 000 ensamkommande barn i år, men det kom omkring 35 000, som skulle få mycket bättre behandling än svenska barn. För det var ju så synd om dem! Ohållbart. Förra året sökte drygt 34 000 ensamkommande flyktingbarn asyl i hela världen!
17.10.2016
Fantastiskt att detta är så mycket läst. Som bloggare blir man alltid förvånad över att gamla inlägg blir populära igen. Fast Malena Ernman och hennes mamma är exempel på hur överklassen alltid har förhållit sig till främmande folk. Jag vet eftersom jag själv hade släktingar i början av 1900-talet som stöttade missionärerna i Afrika genom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen. En mission som fortfarande pågår. De stackars svarta skulle frälsas och bli som vi. Och är det inte fortfarande så? Men nu ska vi ta hit dem och ordna allt för dem. I eviga tider. Fortfarande betraktar vi andra folk som vilsekomna barn. De ska med i flocken precis som att Jesus hämtade in det förlorade lammet. Hela det politiska förhållningssättet bygger på att vi var ett land med fattiga och nu har vi blivit det igen. Halleluja! Det finns alltid människor som skor sig på krig. Påven till exempel. Nu framträder han tillsammans med bland andra Malena Ernman. 

6 kommentarer:

 1. Du blir bara bättre o bättre!
  Pops

  SvaraRadera
 2. Om Malena Ernman varit intresserad så finns det många i Sverige som kan berätta om för henne om amerikafararnas mindre bekväma tillvaro i Amerika. Många svalt ihjäl. De hade inga bostäder eller jobb. När det fanns jobb så hankade de sig fram tills den dagen de lärde sig språket. Många kom tillbaka till Sverige som vrak och det blev aldrig människor av dem igen. Skillnaden på dagens asylsökanden som kommer till Sverige idag (flykting bli man först när man sökt asyl) och de svenskar som for till Amerika är så stor att den inte ens kan jämföras. Svenskarna var ett hårt arbetande folk. Amerikanska myndigheter stod inte på kö för försörja dessa människor. De fick vare sig bostäder, bidrag eller fri tandvård/läkarvård. Det var något som de fick jobba ihop till själva och kunde de inte betala för sina behov så dog de. Så Malena bevisar bara med sitt inlägg att hon är den korkade blondin (om än oäkta) från Sandviken hon utger sig för att vara. Getterna har smitit ur fållan.... Bra skivet!!!

  SvaraRadera
 3. Du skriver jättebra. Ska fortsätta att läsa det du skriver. 😊

  SvaraRadera
 4. Nu är det flyktingkis igen, denna gång är sen världsberömda operasångaren tyst

  SvaraRadera