fredag 11 september 2015

Peter Wolodarski tycker det är allvarligt att tvinga kommuner

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski sade i morse på SVT:s nyhetspanel att det är att ta ifrån kommunerna självbestämmanderätten att tvinga dem att ta emot flyktingar. Att tvinga kommuner har inte förekommit på länge i Sverige. Vi har haft kommunalt självstyre sedan 1862 då kommunerna blev juridiska personer. Det ingår i demokratin att få bestämma över kommunen på den nivå där människorna finns och där människor möter politiken i vardagen. Att tvinga kommunerna är något nytt, som också folkpartiet nu tycker det är dags att göra. Statsministern blir mer och mer lik en diktator. Men han kommer att få majoritet i riksdagen för sitt förslag att tvinga alla kommuner att ta emot flyktingar. 

Vi kan inte svara för oss inom EU om inte alla kommuner i Sverige är beredda att ta emot flyktingar sades också i denna nyhetspanel. Nähä? Vi som tar emot flest flyktingar per capita i hela EU. Det är väl ända att skylla på EU för något vi inte behöver skämmas för. Mest på g var förstås Karin Pettersson på Aftonbladet. Hon menar att vi kan ta emot alla. Att vi verkligen måste anstränga oss nu. Att det var rätt att stänga ute sverigedemokraterna från de "överläggningar" som var i går med regeringen. Det var dock inga överläggningar utan information uppifrån statsministern till de andra partierna. Medan moderaternas Anders Björk tyckte att sverigedemokraterna nu mer än någonsin kommer att bli martyrer. De är ju redan ett av de största partierna i Sverige, sade han. Och ändå får de inte vara med på ett informationsmöte med de andra partierna. Då blev de andra mycket tysta. Sådant vill de inte höra. Folket måste uppfostras och fatta rätt beslut genom all den propaganda, som öses över det.

Jo så är det. Sprickan mellan folket och överheten blir bara större. Och när de äldre som är födda på 40-talet och har jobbat hela livet blir 70 år får de allt mindre i pension. Det arbetsgivarna har betalat in räcker bara i fem år. Sedan är det upp till staten att ta över. Det går säkerligen inte. Vi har ju all världens flyktingar att ta hand om. De går före. Alla nykomna ska kostas på, inte gamlingarna som inte längre har en röst ens. Bara vart fjärde år. De är inte landets framtid. Fyrtiotalisterna får väl lita till sina barn. Eller barnbarn. Om de har några. Alla från Mellanöstern och Afrika ska tas om hand allra först. Självklart! Lönsamt är det också ifall statsministern får bestämma. 

Här kan ni se nyhetspanelen från i morse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar