fredag 11 september 2015

Fyra mördade kvinnor den här veckan

UPPDATERAT
Fyra kvinnor har mördats nu i vecka 37: en i Karlskrona, en misstänkt mördad i Gudö Haninge, en i Sundsvall och en i Östberga i Årsta. I Sundsvall är det en 17-årig invandrare från Vietnam, som är misstänkt för mordet på en 26-årig mamma. Han har erkänt. I Karlskrona är en 39-åring från Göteborg misstänkt för mordet. Mer än så har inte framkommit. 

Men vi får väl vara glada att 21-åriga Ida, som mördades när hon var ute i motionsspåret och sprang den 5 augusti, har fått sin mördare fasttagen. Det är en 19-årig ostraffad svensk ung man från Upplands Väsby, som har erkänt i dag att han gjorde detta. Han häktades också i dag. Misstänkt på sannolika skäl. Det finns dna-spår.

I Sverige mördas kring 70-110 personer per år. Undrar om statistiken stämmer i år. Här skrev jag om veckan då fem personer dödades i Sverige. Det var i augusti vecka 34. Den veckan som också Ikea-morden ägde rum. Sedan dess har jag räknat till elva mord på fyra veckor. Men det är ju bara statistik för några veckor. Stämmer säkert inte i längden hoppas jag. För det blir många mord på ett år. Fem av dessa elva mord har invandrare som misstänkta förövare. Detta känner jag till, men för övrigt vet jag ännu inte. De flesta som har mördats är kvinnor. Två var män. 
12.9.2015
Ja veckan är inte slut. Två döda har hittats på Skoghall, Hammarö utanför Karlstad. Misstänkt mord en man och en kvinna. Nummer tolv och nummer tretton då på fyra veckor.
13.9.2015
Jo det anses vara en anhörig som har mördat dessa båda i Skoghall och sedan tagit sitt eget liv. Det är sonen till det äldre paret, som har hittats drunknad. Och här är det fjortonde misstänkta mordoffret på fyra veckor. En man i en källare denna gång.
19.9.2015
Femtonde mordoffret på fem veckor inträffade i natt i Söderhamn. En 18-åring knivskuren till döds. Tre mord per vecka. Det blir 156 mord på ett år, men det stämmer säkert inte. Statistiken har alltid rätt. Är säkerligen färre mord resten av året? Eller också blir ett antal betecknade som dråp i rätten och då räknas de inte. Åtta unga mellan 15-20 är anhållna. Det var ett svenskt gäng som dödade en invandrare. Tre är anhållna för mord.
20.9.2015
Ännu en kvinna hann mördas innan vecka 38 var över. Hon hittades utomhus norr om Urshult i Småland. En son mördade på sannolika skäl sin mamma. Djupt obehagligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar