torsdag 17 september 2015

Lurade till Frihetslandet

Det är lurade asylsökande flyktingar som har landat i Fredriksberg i Dalarna. De har fått tak över huvudet och mat, men inte mycket mer. Långt från bebyggelse och med lite vatten i kranar och avstängda gasspisar. Sverige är Frihetslandet och här skulle de få ett paradis, men ingenting motsvarar förväntningarna. Sverige är inte längre något Frihetsland när tusen personer om dagen registreras hos Migrationsverket. 

Hos Migrationsverket förklarar man den historiska situationen i Syrien genom en historielektion, som man kan undra för vilka den är skriven. Inte för de flyende åtminstone. Och inte heller för svenskar för att de ska förstå varför de asylsökande klagar över förhållandena här. Om dessa människor verkligen hade flytt från tortyr och död skulle de då klaga över att de inte bor intill någon storstad eller över att de inte får ett eget hus eller lägenhet i en sådan stad?

Migrationsverket säger att de måste sänka boendestandarden när det kommer så extremt mycket flyktingar. I slutänden blir det fråga om tält precis som under Balkankriget. Då på 90-talet hade dock inte Migrationsverket så stort ansvar för situationen, som de har i dag. De annonserar nu efter assistenter för att hjälpa till främst i Malmö och Göteborg omgående och fram till årsskiftet. 
En bild från södra Europa år 1914. Är det bättre nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar