tisdag 17 februari 2015

Att bekämpa islamismen

UPPDATERAT
- Det här är en del av vår samtid och vi måste lära oss att bekämpa det. Så sade Mona Sahlin i Gomorron Sverige i morse. Hon är nationell samordnare för att förebygga terrorism och kom ständigt tillbaka till att hotet finns överallt i vårt samhälle. Många kommuner slår ifrån sig och säger att det gäller inte dem, utan det handlar om storstäder. Men enligt Mona Sahlin så måste alla känna till hur islamism rekryterar genom klotter och annat. Hur deras taggar ser ut. 

Det är skillnad på vad hon har sagt tidigare när hon tyckte att vi svenskar ägnade oss åt töntiga ting som midsommar och sånt för ett drygt tiotal år sedan medan muslimer minsann hade en kultur. Men förre statsministern var inte bättre utan kallade oss barbarer senare än så. All vår kultur hade kommit från andra håll, vi själva var enbart barbarer.

Ett tag såg det ut som om Mona Sahlin aldrig skulle få något mer politiskt arbete, men nu är hon tillbaka som politisk nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Hon fick jobbet förra året av den förra regeringen och har lyckats att jämföra barnmorskors samvetsvägran mot abort med extremism från IS. Hon sitter i styrelsen för vänsterextrema stiftelsen Expo. 

Vi ligger långt efter Danmark konstaterades i Gomorron Sverige. Och det finns en viss naivitet i svenska kommuner, sade Mona Sahlin. Danmark har ju haft sin andel av terrorism, inte minst genom den tidigare omhuldade svärsonen till Helena Benaouda (numera heter hon Hummasten). Han heter Munir Awad är svensk medborgare och sitter i danskt fängelse för planering av terrordåd i Köpenhamn. Han dömdes till 12 års fängelse år 2012. Han har barn tillsammans med Helena Hummastens dotter Safia Benaouda, som fortfarande bor hemma hos sin mamma i Sundbyberg vid 25 års ålder med hennes och Munir Awads gemensamma barn.
9:21
I Göteborg har ungdomar åkt iväg till kriget och IS sedan 2012, men knappast något görs från kommunens sida för att hindra dem. I Angered där de flesta bor har det alltid varit vänsterextremt radikalt. Och nu är det således islamism som har tagit över. Kommunen vaknade lite förra våren och har till och med omhändertagit en ungdom med tvång. En ungdom. Föräldrar ska vara uppmärksamma på om ett barn börjar sova på golvet, för att härda sig. Eller ägnar mycket mer tid åt sociala medier. Först nästa år ska Mona Sahlin lämna över sina förslag till regeringen för att mota detta.
15:31
Och si där tog Ekobrottsmyndigheten tag i finansiering av IS och slog till mot finansiärer i Sverige. Fantastiskt! Det rör på sig. Tre män och en kvinna anhölls. Och området runt Lars Vilks hus är avspärrat. Han bor där inte längre. Hemlig ort just nu. Polisen var i huset och hämtade en del saker.
18:16
Här skrev jag om Anas Khalifa som gick att komma åt för momsbrott. Han hade dock ingen aning om vart pengarna hade tagit vägen. Han fick tre års fängelse hösten 2013 och sitter fortfarande inne. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar