fredag 27 februari 2015

Lillebror gripen

Den 18-årige lillebrodern till terrormannen Omar i Köpenhamn är gripen för medhjälp till terrordåden. Samtidigt har fredens ring slagits både kring synagogor i Stockholm och i Köpenhamn. I Stockholm var det många som slöt upp, fast de flesta inte såg ut som muslimer, men statsminister Löfven talade. I Köpenhamn var det barn som bildade ringen. 

Och här är beviset att det lönar sig med goda gärningar. När hemlöse och arbetslöse Shelby Hudgens flyttade till Colorado Springs efter en brand hjälpte han bilister att komma upp för en hal backe och blev uppmärksammad i lokal-TV för detta. En insamling startade åt honom av Sarah Webster och den är nu uppe i 80 000 kronor. Här är den sidan ifall ni vill bidra.

Här är ännu en solskenshistoria: en klass samlade in pengar så att familjen och pojken de nyss lärt känna kunde bo kvar nära skolan och 10-årige Yeal kunde ha kvar sina klasskompisar åtminstone till sommaren. Allt går att ordna bara viljan finns. Och allt är inte elände i världen fast nyheterna alltid poängterar sådant. Nedan en blomma jag fick av en väninna för att lysa upp i mörkret. Det gör den! Ha en trevlig fredagkväll!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar