tisdag 24 februari 2015

Guillou på muslimernas sida

Att Jan Guillou tycker att det är förfärligt att judar skyddas av k-pistbeväpnad polis i Sverige när inte moskéer gör det är väl helt i linje med hans ungdoms försyndelser då han själv drog runt med en k-pist tillsammans med den palestinska gerillan och lärde ut hur man hanterar den sortens vapen. Plus planerade terrordåd mot Israel. Självklart är det muslimer det är mest synd om och svenska folket är islamofober inte antisemiter. Det ska vara krig som på korstågstiden och kristna står alltid mot islam plus att judendomen ständigt är den religion som är mest hatisk om man ska tro Jan Guillou. Det ska man naturligtvis inte. 

Mellanöstern är en varböld så långt kan väl vi alla vara överens och vår stackars planet kommer inte att få lugn och ro och fred innan människor har lyckats höja sig till nivån, där de inte tror att en allsmäktig Gud styr allt och att det går att döda andra som inte hyllar samma inneboende mentala övertygelse.

Jan Guillou har blivit oumbärlig i svensk press eftersom han satt i fängelse en gång i tiden och blev hjälte och aldrig slutar att skriva. Han är en klippa att luta sig mot när det gäller motsättningarna ute i världen. Alltid beredd att ta ställning mot Israel som land. De är de största skurkarna. Jo vi vet. Och naturligtvis ska han hålla på precis som han gjorde på den gamla goda ungdomstiden, då han själv framhöll sig som terrorist när han "under ständigt bombhot var med om att planera anfall mot israeliska posteringar". Så står det att läsa i Lektyr nr 38 från år 1969. Intet nytt under solen. År 2009 blev han avslöjad som spion åt KGB, men den gubben studsar upp igen som om ingenting alls hade hänt. En klippa som sagt.
16.3.2015
Här klampar Guillou vidare. Det finns inte något judehat, men hat mot muslimer jovisst. Upprörd debatt i P1. Guillou mot Bindefeld. Och den gamle Guillou har inte ändrat sig en millimeter sedan sin glada ungdom.
16.3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar