måndag 9 februari 2015

Rasistisk socialchef i Karlskrona

UPPDATERAT
Man får inte twittra så här "Nästa reform regeringen kommer med skall tamefan riktas mot våra egna barn/ungdomar, inte "ensamkommande" "nyanlända" "återvändare" etc etc" Det har inte hjälpt att chefen inom socialtjänsten Per Westerholm i Karlskrona efter detta har ändrat sina twitter till motsatt betydelse och bett om ursäkt för att ha ställt två utsatta grupper mot varandra. Det är det nämligen fult att göra. Den ena utsatta gruppen är alltid bättre än den andra. Resurserna är begränsade och då måste en socialistisk regering föredra de som kom sist till landet. Det är mest synd om dem.

Rent moraliskt och etiskt är det alltid rätt att ta hand om människor som är hemlösa och sitter på gatan. Så predikar också bibeln. Men det går inte ihop ekonomiskt. Det blir orättvisor. Om vi inte levde på planeten Jorden och var beroende av det materiella skulle allt kunna ordnas. Men nu är det så att grupper kommer i kläm ekonomiskt. Särskilt ungdomar och äldre. Men båda dessa grupper anses sedan länge ha det så gott i Sverige. Kring 450 000 kvinnor har fattigpension i landet, men de får väl skaffa sig någon gubbe, som kan ta hand om dem ekonomiskt. Män har bättre pensioner. Och ungdomarna har väl föräldrar som kan ta hand om dem?

Här skrev jag om på SVT Opinion att det går att försörja de få tiggare som kommer till Sverige, men det var ett år sedan. Och nu har det exploderat av tiggare överallt. Jag märker att jag suckar av lättnad när det inte sitter tiggare utanför den affär där jag köper mat, för det är obehagligt att gå förbi dem. Jag gav alltid tidigare till tiggare på T-banan eller musiker på stan, men har slutat helt med detta också. Varför ska jag bidra till att Europas fattiga får det bättre? Rent personligen? Jag gör det redan över skatten. Sverige betalar drygt 40 miljarder till EU år 2015 och får tillbaka drygt 10 miljarder, således får EU 30 miljarder i år av Sverige i medlemsavgift.

Som jag skrev tidigare: romer vill inte integreras, utan behålla sin kulturella särart. Det menar också folkpartisten och utredaren Maria Leissner när hon berättar att deras livsstil har kostat och kostar samhället miljarder. Vi får se hur det går för den nationella samordnaren Martin Valfridsson, som har hand om tiggarproblemet. Han ger inte pengar till tiggare. Fast han tjänar kring 90 000 kronor i månaden.

Per Westerholm i Karlskrona är medlem i Humanisterna och har som motto: Den enda tro du behöver är tron på dig själv. Kanske är det där det brister hos romer och andra. De tror så mycket på upphöjda klangubbar, politiker och bankdirektörer att de har förlorat all tro på sig själva. De tror, möjligen omedvetet, att de måste förnedra sig och tigga på gatorna för så ser deras självkänsla ut. Det är mest kvinnor som tigger. De måste fortsätta vara ekonomiska offer, för så har de präglats av Hitler och andra: att de ska vara underställda. I evighet. Amen.
15:43
Och nu är Per Westerholms twitterkonto väck. Finns inte minsta spår kvar. Men nedan kan ni se vad han skrev ändå. Rättning i det kommunala ledet anbefalles. Utfört! Yttrandefrihet är inte till för kommunalt anställda. Bara för vissa utvalda som har det som jobb. Och så sådana som jag själv då.
11.2.2015
Här avhyses i morse de rumänska tiggare som har sovit på Sergels Torg i Stockholm. SVT har filmat dem tidigare. En skam för Europa och EU att det ser ut så här. Omkring två miljoner romer anses leva under fattigdomsgränsen i Rumänien och landet bryr sig inte om att göra tillräckligt för dem. Det är rester av kommunismens grepp och den korruption, som finns där nu. Rumänien exporterar gärna romerna till andra länder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar