lördag 28 februari 2015

Somalier knivskar busschaufför

UPPDATERAT
Det var Abdinaser Abdulle som knivskar en busschaufför och en kvinna i måndags i Nacka och som körde kvinnans bil, som han stal, till Orminge. Han bor i Vällingby tillsammans med fem andra i en lägenhet. De är förmodligen släktingar. Han är 31 år och somalisk medborgare. Han är tidigare dömd för grova våldsbrott, senast 2012, men verkar inte kunna bättra sig. Kvinnan blev nu allvarligt knivskuren i buken. Busschauffören klarade sig med knivsår i halsen. Dock inte allvarligt.

Det går inte att utvisa till Somalia. Det är i stort sett omöjligt att få fram resehandlingar och någon som kan ta emot den som utvisas från Sverige. De somaliska myndigheterna vill också vara säkra på att det verkligen är en somalier de ska ta in i landet. Kan inte detta styrkas så går det inte. Detta gör att somalier i dagsläget sitter säkert i Sverige vad de än gör.

Abdinaser Abdulle häktades på torsdagen vid Nacka tingsrätt. Han började begå brott när han var 16 år och har begått 35 olika brott genom åren, olika rån, narkotikabrott, grova stölder och grov misshandel. 
18.5.2015
Här fick Abdinaser Abdulle sin dom. Han dömdes till sex års fängelse, tidigare i år blev han dömd till två års fängelse för ett annat rån, den domen är överklagad till hovrätten. Han har konsekvent nekat till brott. Han blir 32 år om tre dagar. Numera har han ingen folkbokföringsadress, nej han är ju omhändertagen av rättvisan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar