torsdag 19 februari 2015

Att gömma undan barn

UPPDATERAT
Hur kan man gömma undan barn som är 32, 24 och 23 år. Jo det går tydligen. Det senaste underliga fallet gäller en 59-årig mamma, som har dolt barnen för deras far. Han brast i gråt när en tidning ringde. Så som han har letat efter sina båda flickor, som är de yngsta. Den äldre hade mamman sedan förut. De bor i Bromölla, men är inte skrivna där. 

Pappan hade fått höra genom hennes advokat att hon hade flyttat till Australien. Barn har inga rättigheter i Sverige. Jag har ett liknande fall i släkten: en mamma som inte ens har undanhållit barnen från pappan, men som har hindrat all kontakt. Med socialen på sin sida. Falska anklagelser om övergrepp. De båda barnen är 21 och 17 nu, men är så avskräckta att de aldrig har försökt få kontakt.

De bor fortfarande hemma hos mamma i Nynäshamn med sina yngre halvsyskon. Hon är sexbarnsmamma och ganska lätt att känna igen. Propaganda kan skrämma ihjäl barn för livet. Och ta ifrån dem deras släktingar. Även i Sverige.

Här har jag tidigare skrivit om detta.

20.2.2015
Och här är den psykologiska förklaringen till beteendet att undanhålla barn från pappan. Extremt kontrollbehov plus svåra upplevelser hos den undanhållande föräldern. Men den kan vara frisk trots ett sektbeteende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar