onsdag 25 februari 2015

Välfärden tar slut på sig själv

UPPDATERAT
Ja det är väl helt följdriktigt och något som Ann-Charlotte Marteus skriver om i Expressen. Vi har nått vägs ände helt enkelt när det gäller detta. Människor är oroliga. Jag upptäckte det personligen redan på 90-talet, då vi som barnfamilj inte var vatten värda, utan det var bankerna som skulle räddas. När politikerna hade trasslat till det. Och räntan gick upp till 500 procent. Jag har upprepat detta många gånger och också skrivit en dagbok Ett sekel av tystnad om hur det var i början av det här årtusendet för vår barnfamilj. 

Det som värderas nu är att ta emot så många som möjligt utifrån. Och de är svenskar samma dag de sätter fötterna på vår mark. Så ska vi ha det. Vi som har bott här länge värderas inte. Vi är inte värda något, inte vår erfarenhet eller vår historia. Helst ska den glömmas bort och ungdomen inte veta något om vad som har hänt tjugo eller trettio år tillbaka. Ett exempel som jag skrev om rör den tant som måttade ett slag mot en nazist 1985. Överallt står det att hon slog nazisten i bakhuvudet. Nej det gjorde hon inte, men om något upprepas tillräckligt ofta och får sin plats på Google så blir det sant.

Ett annat exempel är demonstrationen i Kärrtorp där nazister överföll de som demonstrerade. Ligger bara drygt ett år bort. Jovisst och de vänsterextrema utövade det allvarligaste våldet. Men hela samhället är inriktat bara på våldet från höger så det från vänster glöms bort. Vi lider fortfarande av att ha legat i skuggan av Sovjet och Östtyskland. Dessa länder var viktiga på 60-70-talet för vänstern och fortfarande har vi resterna av dessa tankesätt hos många människor.

Som jag skrev häromdagen så har vi nu en siffra på nettokostnaden för invandringen. Den ligger på 50 miljarder per år och är större än biståndet till hela världen från Sverige. Dessa pengar måste tas någonstans ifrån och biståndet har fått ge vika delvis för att budgeten ska gå ihop för staten. De som får betala är de som har levt länge här i landet. Och allra värst de som var fattiga när de kom hit och vars barn växer upp i fattiga samhällen. Ingen skillnad mot början av 1900-talet. Samhället är mycket polariserat. Bankdirektörerna har mångdubbla löner mot vanligt folk. Så ska vi ha det. EU har inte kunnat hjälpa till med Europas fattigdom och ännu mindre med andra delar av världen.

Tiggarna på gatorna går inte att bli av med om vi inte bygger bostäder åt dem och tar in dem i samhället. Blir ännu dyrare. Det kommer att bli ett ordentligt bakslag, när inte ens barnfamiljer kan få någonstans att bo. Så illa var det inte ens efter andra världskriget i Sverige. Och redan på den tiden visste man att det var i de olika länderna i Europa som Marshallhjälpen behövdes. Inte att USA tog emot Europas alla folk. Det skulle förstås aldrig ha fungerat. På bara några år återuppbyggdes de sönderbombade städerna.


Marshallhjälpen gavs till Europa
 för att hjälpa till med uppbyggnaden
efter andra världskriget av USA.
Sverige lånade pengarna medan andra
länder fick dem. 
28.2.2015
Ja och så behöver Migrationsverket ytterligare påfyllning i kassan. Närmare bestämt 18 miljarder till för nästa femårsperiod. Det betyder en samlad kostnad på 157 miljarder för verket fram till 2019. Ännu mer kostnader tillkommer för skola, vård, kriminalvård och polis.
3.3.2015
Och regeringen vill slopa överskottsmålet. Vi ska inte spara för att betala av på statsskulden. Istället ska det hela handla om att gå jämnt upp, inte nära en procent i sparande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar